На Рівненському полігоні загинув командир батареї та двоє солдатів (ПОДРОБИЦІ)

5490 0

Ми у соцмережах:

на фото командувач ОК «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк

Загиблі під час навчань на Рівненському полігоні були досвідченими бійцями, а не резервістами.

Нагадаємо, що сьогодні зранку на полігоні вибухнув 120-міліметровий міномет.

Як повідомив командувач ОК «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк, на позиції тоді перебували 23 бійці батареї. Від поранень одразу троє загинуло. Зокрема, 40-річний командир мінометної батареї (капітан) з Ужгорода, одружений, має доньку. Інші двоє загиблих - солдати. Один з Ужгорода (22 роки), а інший (43 роки) – із Закарпатської області. Не одружені.

Міна розірвалася у канаві ствола міномета «Молот», коли його перезаряджали. Тобто перший постріл був вдалим, готувалися до другого.

Обставини трагедії розслідують слідчі поліції та військової прокуратури. Вони наразі оглядають місце вибуху та допитують усіх свідків.

Слідство відпрацьовує дві версії. Перша – це людський фактор, порушення правил стрільби з міномета. Однак про першу версію зараз важко говорити, адже усі бійці уже були на передовій. Друга версія – неналежний технічний стан міномета.

Усі чекають на приїзд заступника міністра оборони.

Навчання на Рівненському полігоні, що неподалік села Любомирка, уже завершено.

З дев’яти поранених військовослужбовців, яких доправили до Рівненського військового госпіталю, трьох відвезли літаком до Львова. Стан бійців задовільний. Їм проводять операції з видалення уламків.

Всім пообіцяли надати фінансову допомогу від держави.

Серед постраждалих бійців з Рівненщини немає. Усі вони - уродженці Тернопільської, Миколаївської, Закарпатської та Дніпропетровської областей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також