На сесію Рівненської міської ради прийшли представники заводу Kronospan

1980 0

Ми у соцмережах:

На сесію Рівненської міської ради прийшли представники заводу Kronospan

Сьогодні на сесії Рівненської міської ради знову говорили про майбутній завод Kronospan. Цього разу з ініціативи представників підприємства. Перед депутатами виступив директор ТОВ «ТехнопривідІнвест Груп» та керівник майбутнього заводу на Рівненщині Павло Пильтяй.

Минулого засідання депутати створили тимчасову комісію, яка мала вивчити всі екологічні аспекти діяльності майбутнього заводу. Комісія провела засідання 8 січня, втім, запросити представників підприємства на неї депутати забули. Однак керівники підприємства на комісію все ж прийшли. А у сесійний день вирішили завітати і до всіх депутатів, про це пише «ЧаРівне».

— Ми передали матеріали та довідкову інформацію стосовно нового заводу кожному депутату, готові відповісти на всі гострі запитання, щоб у вас не було сумнівів у високих екологічних стандартах нового виробництва, — розповів директор ТОВ «ТехнопривідІнвест Груп» Павло Пильтяй. — Деревообробний завод у Городку Рівненської області стане одним із найсучасніших виробництв у краї. Проект реалізує відома міжнародна компанія Kronospan, яка є власником ТОВ «ТехнопривідІнвест Груп». Компанія Kronospan відома в світі як один із найбільших виробників високоякісних деревинних плит і суміжної продукції. Сьогодні це понад 40 виробничих заводів у 30 країнах Європи, Азії та США. Із 2005 року перший в Україні деревообробний завод працює в місті Нововолинськ Волинської області. У 2020 році компанія планує інвестувати у створення виробництва ДСП більше 200 мільйонів євро. Крім того, у планах — спорудження лінії з виробництва OSB. Тільки торік витратили на демонтаж аварійних конструкцій старого заводу та підготовчі роботи майже 10 мільйонів євро.

З перших днів роботи на Рівненщині ми неодноразово зустрічались з представниками громади, громадськими організаціями під час прес-конференцій, численних круглих столів. Також для всіх охочих мешканців Городка та Рівного проводили ознайомчу екскурсію на завод Kronospan у Нововолинську. Ми провели громадські обговорення нашого звіту про оцінку впливу на довкілля, на яких були присутні не тільки мешканці громади Городка, Рівного, Обарова та інших населених пунктів, а й представники найавторитетніших на найпопулярніших ЗМІ Рівненщини. Ми беремо участь у всіх комісіях, ходимо на сесії. Пояснюємо свою позицію. Також при нагоді хочу запросити представників депутатського корпусу на екскурсію на наші заводи в Польщі.

На сесії також виступила голова депутатської комісії, депутатка Рівненської міської ради Ірина Пилипчук, яка зауважила, що довіри до підприємства немає. Натомість комісія вивчає питання та збирає всі документи щодо будівництва. Міський голова Рівного Володимир Хомко вислухав обидва виступи і попросив перенести дискусію та обговорення цього питання на сесію сільської ради села Городок, де й будуватиметься завод.

Нагадаємо, у 2020 році компанія планує інвестувати у створення виробництва понад 200 мільйонів євро. Лінія з виробництва ДСП має випустити продукцію вже наприкінці цього року. Крім того, у планах — спорудження лінії з виробництва OSB. Тільки торік витратили на демонтаж аварійних конструкцій старого заводу та підготовчі роботи майже 10 мільйонів євро. Завод Kronospan матиме не тільки сучасне і сертифіковане європейське обладнання, а й одні з найкращих у всьому світі фільтруючі системи, в тому числі UTWS та WESP. Це передові технології, які Kronospan впроваджуватиме першим в Україні. Kronospan рухається на три кроки вперед, будує сучасні виробництва, щоб навіть через кілька років вони випереджали новітні європейські екологічні норми. Загальна вартість інвестиції у пилогазоочисні технології заводу в Городку перевищить 20 мільйонів євро.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також