Суд покарав сарненчанку за те, що її син прогулював школу

4008 0

Ми у соцмережах:

Суд покарав сарненчанку за те, що її син прогулював школу

Сарненський районний суд виніс рішення про попередження та штраф для жінки, син якої систематично прогулював уроки у Сарненському вищому профтехучилищі №22.

 Про це повідомляє видання Район.Сарни, посилаючись на документи із суду.

Шістнадцятирічний хлопчина без поважних на те причин пропустив 20 навчальних днів у Вищому професійному училищі № 22 по вулиці Технічній, 4. Суд встановив, що сарненчанка ухилилась від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо виховання та не забезпечила явку на навчання неповнолітного сина. 

Жінка пояснила суду, що кожного ранку готує дитину до навчання та відправляє на заняття. Однак пізніше дізналася, що син на навчання не з`являється.

Однак вину матері у невиконанні обов'язків щодо виховання дитини доводить протоколом про адмінправопорушення від 11 січня. Жінка письмово зазначила, що син періодично пропускає навчання, мотивуючи, що йому в училищі нецікаво і навчатися він не бажає.

Хлопчина у своєму письмовому поясненні підтвердив, що пропускав заняття без поважних причин. По місцю навчання учень характеризується негативно.

Однак, з огляду на те, що жінка вперше притягується до адмінвідповідальності. А також вона вживала певні міри аби син відвідував навчання, Сарненський районний суд застосував відносно неї стягнення у виді попередження.

Також з жінки стягнули 420 гривень 40 копійок судового збору.

Зазначимо, якщо дитина 10 днів поспіль не приходить до школи без пояснення причини, навчальний заклад має повідомити про це поліцію та службу в справах дітей.

Такі правила регламентуються постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 №684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів».
Коли дитина без пояснювальних причин не приходить до школи, то спершу працівники служби у справах дітей з’ясовують, чому сім’я не виконує норму закону щодо обов’язковості середньої освіти та «проводять роз’яснювальну роботу» з батьками. Якщо це не допомагає, то наступного разу батьків уже можуть притягнути до адмiнiстративної вiдповiдальностi за ухилення вiд виховання дитини.

Якщо й це не допоможе, то їх можуть позбавити батькiвських прав. У цьому випадку насамперед йдеться про дiтей з неблагополучних сiмей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також