На справі Гранітного — гриф «секретно»

1564 0

Ми у соцмережах:

Ярослав Гранітний буде у СІЗО до 13 листопада

Колишній лідер рівненських націоналістів Ярослав Гранітний буде сидіти у СІЗО до 13 листопада. Його захиснику так і не вдалося переконати апеляційний суд в необхідності скасувати міру запобіжного заходу.

В свою чергу, правоохоронці хоч і називають Гранітного «сепаратистом», але уже п'ятий місяць не можуть зібрати достатньо доказів для обвинувачення в тому, що екс-керівник місцевої УНА-УНСО посягав на територіальну цілісність України. Тому й уже втретє продовжують строки досудового розслідування.

Андрій Бабич, прокурор:

— Підозрюваний придбав без дозволу 100 бойових патронів та зберігав їх в автомобілі «Рено Трафік». Ще 20 набоїв було вилучено у нього вдома. Тому неможливо так швидко завершити розслідування, бо ще тривають експертизи. З деяких моментів у справі ще досі не знято гриф «секретно». Також є свідчення легендованого (таємного. — Ред.) свідка, який свідчить, що Ярослав Гранітний їздив до Росії. Там у нього залишилася дитина. Перебуваючи на території сусідньої держави, підозрюваний міг скоїти правопорушення, через яке потрапив на «гачок» до російських спецслужб.

Ярослав Калька, адвокат підсудного:

— До того, як мій підзахисний був затриманий, він не вчиняв жодного правопорушення. Слідство не наводить жодних обґрунтованих підозр, що Ярослав Гранітний має бажання чи може покинути територію нашої держави. У 2016 році він перетинав державний кордон лише для того, аби з'їздити у Дубаї. Гранітний готовий з'являтися по першому виклику до слідчих.

Ярослав Гранітний, підозрюваний у сепаратизмі:

— У справі є плакати із закликом до створення «Рівненської Народної Республіки», які ніхто не бачив. Слідчий сказав, що, ніби, вони ці плакати розгорнули лише у дворі СБУ. Жодних доказів немає, а ті, на які вони посилаються, є засекреченими. Ніхто не знає цих свідків, які дають на мене покази. Мені здається, що цих людей не існує. Запобіжний захід у вигляді тримання у СІЗО продовжили й киянину Юрію Клейносу, який фігурує в тій самій справі.

За версією СБУ, Гранітний 3 травня організовував пікет біля Рівненської ОДА, де разом із студентами вимагав узаконити видобуток бурштину. СБУ заявляє, що має докази того, що акція була профінансована з Російської Федерації. Нібито, Гранітному на її проведення дали 4000?$. А Юрій Клейнос організовував схожу акцію біля обласної адміністрації 13 травня.
 
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також