На Театральній у липні «все закінчиться»

2171 0

Ми у соцмережах:

На Театральній у липні «все закінчиться»

З 17 березня і до кінця квітня рух вулицею Соборною перед облмуздрамтеатром буде обмежено: паркан, що загороджує будівництво, перенесли ще далі на проїжджу частину, чим звузили її. Для руху відкрито по одній смузі в кожному напрямку, але працівники ДАІ поставлять знаки обмеження швидкості — 30 кілометрів за годину. У години пік, щоб не було заторів, тут працюватимуть регулювальники, які пропускатимуть тролейбуси та маршрутки; рух приватного та іншого транспорту вони можуть направляти іншими вулицями. Зате у липні міська влада обіцяє відкрити і вулицю, і майдан перед театром, і торговий комплекс під умовною назвою «Метроград». Але чи буде відновлена зупинка громадського транспорту на площі Театральній — поки невідомо.

Театр і будинок навпроти укріпили палями Директор Рівненської дільниці компанії «Інтергалбуд» Степан Возняк показує щільний ряд 12-метрових паль, забитих для укріплення фундаменту театру, до якого примикає майбутнє підземне містечко, і запевняє, що за останні півтора місяця будівля не дала усадки ані на міліметр. Тільки-но температура повітря протягом доби підвищиться до +10 градусів, зовнішні роботи з відновлення фасаду продовжать, і «обличчя» театру стане як нове. Тепер директор театру Володимир Петрів, зі слів п.Возняка, не має жодних претензій до будівельників. Коштували ці роботи «Інтергалбуду» близько 1,5 мільйона гривень і дещо затримали будівництво, яке мало закінчитися ще торік. Так само, як фронтальну частину театру, буде укріплено й лінію фундаменту будинку №61 на Соборній, що навпроти театру, оскільки до нього примикає підземне містечко іншим боком. Київський науково-дослідний інститут будівельних конструкцій проводить дослідження стану будинків довкола будівництва аж до його закінчення. Його працівники щотижня перевіряють, як змінилися тріщини на театрі, які були й до будівництва підземного комплексу, проводять геодезичні заміри. Щодо скарг мешканців будинку №61, то фахівці цього ж інституту запевнили, що тріщини в будинку виникли ще до початку робіт, а нові, що може бути пов’язано з будівництвом, не з’явилися. Стела Героїв, яка розміщувалася біля цього будинку, там і залишиться, але буде розвернута під іншим кутом до вулиці, згоду на це дало Мінкультури. — Ми проведемо благоустрій та озеленення цього місця, і нас не будуть звинувачувати в тому, що ми нищимо пам’ять, — каже п.Возняк.

Перехід віддадуть місту. Чи буде зупинка? Уже діючий у центрі Рівного підземний торговий центр буде з’єднаний з новим, який зараз будують. З обох боків театру та по інший бік вулиці Соборної — біля міського суду збудують ще три входи до нього. Справа від театру, біля входу з боку магазину «Будинок мрії», розмістяться нові театральні каси, «про які місто за власні кошти й думати не могло». Увесь майдан перед театром встелять гранітними плитами, а тротуар біля будинком навпроти — бетонною плиткою. Посередині площі буде прозорий купол кафе, що розміститься у підземному містечку, довкола поставлять ліхтарі. Половину усього містечка займатимуть торгові площі, які «Інтергалбуд» здаватиме в оренду, інша половина — це підземний перехід. Саме перехід і залишиться у власності міста. Раніше планувалося, що перехід з торговим центром під вулицею Соборною з’єднається із підземним комплексом «Злата Плаза», що біля Будинку одягу під майданом Короленка. Зараз про це вже не йдеться, — кожен інвестор відкриє свій комплекс, і цим проектні задуми підземної розбудови центру Рівного поки обмежаться. Загалом на будівництві вже освоєно 15 мільйонів, а повна вартість комплексу становить близько 40 мільйонів гривень. До речі, назви містечко поки не має. — Ми ще не думали над цим, інші проблеми вирішуємо, — каже п.Возняк, — але подумаємо, щоб гарно звучало. Можливо, з міськрадою щодо назви порадимося. Чи буде зупинка громадського транспорту на площі Театральній — міські чиновники чіткої відповіді не дають. До завершення будівництва її точно не буде, а після того, як об’єкт здадуть в експлуатацію, для цієї ділянки розроблять нову схему організації дорожнього руху. — Якщо виконком вирішить, що зупинка в цьому місці потрібна, її відкриють, якщо ні — то зупинки не буде, — каже начальник ДАІ Рівного Віталій Дещинський. — Можу сказати напевне, що таксисти ні перед театром, ні з боку «Будинку мрії» паркуватися не будуть.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також