На трасу біля Рівного може впасти портрет Порошенка – депутати

2594 1

Ми у соцмережах:

На трасу біля Рівного може впасти портрет Порошенка – депутати

Білборди з передвиборчою агітацією Петра Порошенка жваво сьогодні обговорювали на засіданні будівельної комісії облради.

Депутати обурювалися, що на ділянці дорого від Житинського кільця до Рівного встановили нещодавно один за одним шість білбордів. На усіх – політична агітація Петра Порошенка.

Рекламують на цій дорозі не тільки Порошенка, а й кандидатів у президенти Юлію Тимошенко, Євгена Мураєва, а також аполітичні речі, як-от ламінат. Проте їхні білборди стоять на бетонній основі. Ті ж білборди, що з Порошенком, мають лише забетонований у землю стовп.

- За доброго вітру вони впадуть, - зазначив депутат облради Володимир Муляр.

Натомість, інший обранець, Богдан Файфура, іронічно запитав у заступника начальника служби автодоріг у Рівненській області Миколи Козачка, хто нестиме відповідальність і компенсовуватиме збитки, якщо котрась з автівок злетить з дороги і влетить у стовп над дорогою.

Володимир Муляр

Микола Козачок відповів швидко – ті, хто видавав дозвіл на встановлення такої реклами. На сьогодні це – Рівненська ОДА.

Нагадаємо, що з минулого року облдержадміністрація безкоштовно надає дозволи усім охочим на встановлення зовнішньої реклами за межами населених пунктів. Найчастіше просять встановити білборди якраз над трасами.

А торік правоохоронці навіть затримали одного з працівників департаменту економіки ОДА, який вимагав гроші за таку безкоштовну послугу.

Микола Козачок додав, що білборди також встановлено заблизько до проїжджої частини, а тому він направив лист до Рівненської ОДА з проханням, щоб та зобов’язала власника усунути порушення.

За даними з сайту Рівненської ОДА, за підписом голови та заступників було видано кілька розпоряджень на встановлення зовнішньої реклами на цій ділянці дороги, зокрема ФОПу Юрію Одейчуку та ТОВ «Агрохімінвест», що належить депутатові Клеванської ОТГ Анатолію Бойку, мешканцю Корецького району Сергію Гаврилюку та рівнянину Андрію Данишу.

Юрій Одейчук зазначив, що білборди з Петром Порошенком – не його. Розповів, що свої влаштовував на бетонній основі, як того вимагав дозвіл.

Натомість, Анатолій Бойко, який також є директором «Агрохімінвесту», по телефону заявив РВ, що не знає, які білборди товариства стоять на Північному під’їзді до Рівного.

Микола Козачок додав, що згадані білборди – не єдині, до яких мають претензії дорожники. Так, на цій же ділянці стоїть з порушенням, зазначив п.Козачок, білборд, що рекламує сільгосптехніку. Є зауваження і до реклами на інших трасах – усі відправлено в ОДА.

Костянтин Мокляк, начальник обласного департаменту економічного розвитку та торгівлі:

- Ми отримали листи Служби автомобільних доріг, перед тим також були нарікання на білборди від органів місцевого самоврядування. Наразі жодних висновків щодо скарг ще не зроблено. Буде утворена комісія з представників департаменту, дорожників та поліції, яка визначить, чи білборди встановлено справді з порушеннями. Якщо так, власники отримають попередження і прохання виправити ситуацію. Не відреагують – білборди буде знесено.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також