На три тижні засобів захисту медикам вистачить

921 0

Ми у соцмережах:

На три тижні засобів захисту медикам вистачить

З допомогою наших колег вдалося дещо з’ясувати щодо ситуації, яка виникла у Рівненській центральній міській лікарні, про яку ми повідомляли учора.

Про забезпечення медпрацівників засобами індивідуального захисту в умовах роботи під час карантину газеті «7 днів» розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому Віктор Іськів (на фото).

– На засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради було виділено 10 млн грн на придбання для наших закладів охорони здоров’я необхідних засобів індивідуального захисту та медикаментів. 7 млн припало на Центральну міську лікарню, яка є окружною опорною з надання цієї медичної допомоги. Адже там є інфекційне відділення, в яке інфекційних хворих на перших порах будуть звозити з усієї області.

Кількість засобів індивідуального захисту поки що у нас достатня при тому напливі пацієнтів, який є. Якщо брати конкретно Центральну міську лікарню, у них на три тижні цих запасів вистачить. Однак насправді існує проблема із закупівлями, оскільки організації, які продають ці товари, значно збільшили ціни, а ще вони вимагають практично 100% передоплату. При цьому засоби і ліки треба очікувати два-три тижні.

Втім, робота активно ведеться, очікуємо, що через тиждень-другий розпочнуться перші поставки.

Але ще раз зазначу, що засоби індивідуального захисту у наших закладах на сьогодні є, і наші медпрацівники захищені.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також