Як працює міська лікарня у Рівному під час карантину

3099 0

Ми у соцмережах:

Як працює міська лікарня у Рівному під час карантину

Центральна міська лікарня Рівного є однією з двох основних в області, яка прийматиме хворих на коронавірус. Через це медичну установу на вулиці Карнаухова (колишня Мірющенка) переформатували. Створили три приймальних відділення, два з яких доступні лише для хворих на небезпечний вірус та з ускладненнями від нього. Тепер цілодобово рівнян з іншими недугами приймають лише травмпункт і терапевтичний корпус.

Ігор Дундюк, заступник головного лікаря міської лікарні Рівного:

У п’ятницю пройшло реформування лікарні. Адже потрібно було зробити так, щоб хворі на коронавірус та інші пацієнти не перетиналися. Зараз працює три приймальних відділення. Усіх пацієнтів, у яких є симптоми, схожі до коронавірусу, приймають в інфекційному відділенні. У хірургічному корпусі діє загальне приймальне відділення. Там готуються до прийому хворих з пневмоніями. Саме там будуть підключати до апаратів штучної вентиляції легень тяжких пацієнтів. Адже у реанімаційному відділенні у нас є достатня кількість обладнання. Загалом таких апаратів у нас 24 разом із наркозними, які теж можуть подавати кисень.

Для всіх інших мешканців Рівного відкритий терапевтичний корпус. Там нададуть допомогу для хворих з гастритами й виразками та хірургічними захворюваннями. Окрім того, травмпункт продовжує цілодобово надавати допомогу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також