На тротуарі у Рівному — алея з кіосків

5960 0

Ми у соцмережах:

Початок встановлення кіосків

Обурення у рівнян викликала поява робітників, які розібрали бруківку на вулиці Київській, щоб почати будівництво. Дехто навіть викликав наряд поліції. Однак виявилося, що перед супермаркетом «Сільпо» мають встановити два ряди кіосків. Належать вони рівненському підприємцю Олександру Сачевчичу, який займається торгівлею. Дозвіл на встановлення десяти кіосків на вулиці Київській перед своїм звільненням видав колишній заступник начальника управління містобудування та архітектури Андрій Юрков. Споруди мають право знаходитися вздовж пішохідної частини до 2026 року.

Микола Дядюсь, начальник управління ДБК:

На ці об’єкти є усі правовстановчі документи. Тобто паспорти прив’язки на кіоски та дозвіл від управління ЖКГ порушити об’єкт благоустрою. Наразі проводити якісь додаткові перевірки цього будівництва не потрібно. Поки ми лише спостерігаємо за ситуацією.

Олександр Сачевчич, підприємець:

У мене є всі необхідні документи. Для кіосків я отримав у архітектурі паспорти прив’язки, є у мене дозвіл на облаштування водопостачання та каналізації. Ще мені дозволили облаштувати спеціальні місця для встановлення кіосків. Зараз недруги запевняють, що це фундамент, проте це не так. Зрозумійте, що я встановлюю кіоски на території, рельєф якої має ухил. Якщо цього не зробити, то є велика імовірність, що кіоски можуть просто з’їхати, коли почнеться негода або сніг. Як тільки буде готова подушка, то на неї будуть змонтовані кіоски із дерева та пластику.

Частину кіосків я використовуватиму сам, а частину здаватиму в оренду. Вже запланував, що буде кілька кіосків з кавою, швидке харчування, два кіоски з квітами, працюватиме ремонт одягу та мобільних телефонів, а ще продаватимуть парфуми. Створимо таку своєрідну алею з кіосків. Оскільки я маю дозвіл на проведення благоустрою усієї цієї території, то всі пішохідні доріжки з «кісточкою» будуть перекладені. Для зручності пішоходів за свій кошт влаштую освітлення цієї території.

Однак не всі поділяють спокій влади. На встановлення кіосків уже відреагували п’ять депутатів, які просять зібрати позачергове засідання виконкому, на якому скасувати видані паспорти прив’язки.

Святослав Клічук, міський депутат:

Усе це виглядає як банальна схема. По факту відбулося захоплення доволі привабливої земельної ділянки. Найцікавіше, що підприємець не володіє цією земельною ділянкою, і навіть не взяв її в оренду. Уявіть, скільки б коштів виручило місто, якби розіграти право оренди цієї земельної ділянки з аукціону.

Нас усіх переконують, що ці кіоски — це тимчасові конструкції. Але тимчасові конструкції можна забрати у будь-який момент. Насправді ми бачимо, що на кіоски був залитий фундамент, а під ним проведено комунікації. Все це свідчить, що ці конструкції там надовго. Більше того, я дуже сумніваюся, що ці кіоски там потрібні. Неподалік є стежка для візочників. Після появи кіосків її вже не буде. Також не дотримано норм оглядовості. Адже кіоски знаходитимуться близько до дороги, що закриває огляд тим, хто користуватиметься пішохідним переходом.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також