На Закарпатті мобілізували відомого рівненського спідвеїста (ВІДЕО)

1618 0

Ми у соцмережах:

На Закарпатті мобілізували відомого рівненського спідвеїста (ВІДЕО)

Відомого рівненського спідвейного гонщика та багаторазового призера чемпіонатів України Віталія Лисака мобілізували працівники Мукачівського ТЦК.

За словами дружини спортсмена Олександри Торкунової, це сталося, коли Віталій поїхав по справах до Закарпаття. Жінка каже: запідозрила, що щось не так після того, як тривалий час зв'язку із чоловіком не мала. Як згодом з'ясувалося, після приїзду до Мукачева, його відразу з потяга, без пояснень, забрали люди у формі.

- Мій чоловік Лисак Віталій Олександрович поїхав по справах в місто Мукачево на потязі і, наскільки я розумію, вийшов з потяга, там були представники Мукачівського ТЦК ну і відразу його забрали. Я намагалася сама з власними пошуками додзвонитися в ТЦК, додзвонитися в лікарню, але чомусь з телефона неможливо на їхні стаціонарні телефони дзвонитись, ну тобто навіть гудки не йдуть, просто збій і на тому все, - розповіла журналістам ITV дружина Віталія Лисака Олександра Торкунова/

Але після невдалих спроб бодай почути голос чоловіка Олександра вирішила звернутися до поліції та написати заяву про викрадення.

- Я розуміла, що телефон у нього відібрали просто. Потім до мене передзвонили патрульні мукачівські, сказали, що так, він дійсно є в ТЦК, але ми не можемо до них потрапити, я їм відповіла, що я пишу заяву про викрадення, і вони надіслали туди СОГ. Вже слідча безпосередньо змогла зайти в Мукачівське ТЦК, вона його бачила і він теж написав заяву, - розповідає дружина Віталія Лисака Олександра Торкунова.

Дружина спортсмена додає: вона вважає дії Мукачівського ТЦК порушенням прав людини та що на її чоловіка був здійснений моральний тиск.

- З яких пір, коли викрадають людину то людину залишають в тих хто його викрав, чому його не забрали, наприклад, у відділок поліції до вияснень обставин. Ніхто не відмовляється, чому йому не видали повістку, все як має бути. А, також представник ТЦК сказав на грудну камеру слідчій, що йому дадуть повістку і він буде далі комісію проходити за місцем проживання, тобто його відпустять додому. Чого не відбулося і пізніше о 3 годині ночі він до мене передзвонив, це пройшло 18 годин, його не було на зв'язку, він передзвонив і сказав, що я вже в автобусі й мене везуть на навчання,  - розповідає дружина Віталія Лисака Олександра Торкунова

Також від новини про спортсмена був не в захваті й президент клубу, в який він входить, Ігор Марченко. Чоловік зазначив, що гонщик є цінною частиною команди та перейняв багато обов'язків у клубі. Президент клубу додає: скоро мають бути Всеукраїнські змагання по спідвею, але більшість спортсменів, дізнавшись про ситуацію із Віталієм, вагаються приїхати, аби брати участь.

Щоб з'ясувати усі обставини цієї мобілізаці,ї журналісти зателефонували до Мукачівського ТЦК, але відповіді не отримали. Тож залишається лише сподіватися, що цей випадок лише прикре непорозуміння, і Мукачівський ТЦК, зрештою, пояснить свої дії... 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також