На «зебрах» у Рівному - «світлова стіна»

1608 0

Ми у соцмережах:

На «зебрах» у Рівному -  «світлова стіна»

У Рівному влада почала витрачати сотні тисяч гривень на безпеку пішоходів. Усі 70 пішохідних переходів, які є в центральній частині міста, мають бути з тактильною плиткою для слабозорих людей і з правильним освітленням. Аби по них не страшно було перетинати дорогу.

 На Соборній та Дубенській ці роботи уже виконано. Щоправда, з Дубенською були проблеми. Тендер на понад 280 тисяч гривень на ремонт освітлення біля будинків №№?11, 26, 37, 48 та перехрестя з вулицею Олени Теліги виграло ТОВ «Рівнемолодьжитлокомплексбуд». Але недоліки їхньої роботи за розпорядженням міського голови Володимира Хомка чотири дні виправляли працівники «Міськсвітла».

Олексій Хмилецький, заступник міського голови:

— Наступного року задля безпеки людей почнемо облаштовувати пішохідні переходи на вулицях Чорновола та Відінській. Але є й питання до уважності наших водіїв. Наприклад, зробили ми розмітку і освітлення на пішохідному переході, а вночі там збили дитину.

Іван Черноморець, керівник КП «Міськсвітло»:

— Біля пішохідних переходів потрібно встановлювати спеціальні світильники на додаткових опорах. Правильно сфокусоване на дорожню розмітку світло створює ефект «світлової стіни». Коли людина заходить на пішохідний перехід, то її там неможливо не побачити. Це наче білий тунель з великою чорною цяткою.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також