На Зміїному встановили прапор України

970 0

Ми у соцмережах:

На Зміїному встановили прапор України

На острові Зміїний встановили прапор України.

Про це на брифінгу повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, повідомляє УНН.

- Прапор України на острові Зміїний встановлено. Військова операція завершена і територія повернена під юрисдикцію України. На решті території півдня наші війська просуваються спеціальним способом, повільно, але впевнено. На суходолі ворог не має успіхів, тому використовує тактику авіаційних і ракетних ударів. Сьогодні на світанку знову було вдарено ракетами по Нововоронцовці і ще по кільком громадам на півночі Херсонщини, обставини уточнюються. Є інформація, що місцеві мешканці поблизу Інгульця підірвалися на залишках касетних снарядів. Один – загинув, один – з чисельними осколковими пораненнями доправлений до лікарні. Ворог продовжує використовувати заборонені касетні снаряди, які розриваються не зразу, а ще тривалий час зберігають небезпеку, – повідомила Гуменюк.

Також вона додала, що у північно-західній частині Чорного моря перебуває три ракетні і один десантний кораблі ворога. Це надводні носії ракет і також підводний човен, споряджений ракетами типу "Калібр". Загальний залп становить 28 ракет.

Нагадаємо: 

30 червня оперативне командування "Південь" повідомило, що вночі російські окупанти поспіхом евакуювали залишки своїх сил зі Зміїного і, ймовірно, покинули острів.

Згодом міноборони Росії підтвердило виведення російських військ з острова Зміїний і назвало це "кроком доброї волі".

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав, як ЗСУ вибивали окупантів зі Зміїного 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також