Начальник Луганської ОВА сьогодні працює на Рівненщині

2470 0

Ми у соцмережах:

Начальник Луганської ОВА сьогодні працює на Рівненщині

З робочою поїздкою Рівненщину відвідав начальник Луганської ОВА Артем Лисогор. Зі своїм колегою зустрівся керівник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Особливу увагу керівники областей приділили релокованим із Луганської області закладам, адже Рівненщину своїм прихистком обрали одразу декілька з них.

Лисогор та Коваль відвідали Луганський державний медичний університет. На сьогодні в закладі освіти навчається понад 1000 студентів.

- Важливо, що більшість жителів Луганщини, які переїхали на Рівненщину, змогли інтегруватись. Вони продовжують працювати, вчити дітей. Приємно бачити, як наші місцеві студенти разом з переселенцями навчаються у релокованому з Луганщини університеті. Це ще один реальний приклад нашої єдності, - сказав Олександр Коваль.

Також завітали до Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру, що у місті Сарни.

Як зазначив Артем Лисогор, заклад відновив свою діяльність у червні позаминулого року й відтоді надає медичні послуги на Рівненщині. Крім цього, забезпечує 120 робочих місць, 46 працівників диспансеру - вимушені переселенці.

Наостанок начальники ОВА змогли поспілкуватись та почути потреби ВПО у гуманітарних хабах Кремінської та Біловодської громад. Ознайомились із послугами, які надають такі центри. Зокрема, там діють ЦНАПи, освітній простір для дітей, надають медичні консультації тощо.

Нині в Рівненській області офіційно зареєстрований 2291 вимушений переселенець з Луганщини, повідомляє Рівненська ОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також