Над Федорчуком все ж буде суд

9852 0

Ми у соцмережах:

Віктор Пустинський та Андрій Федорчук

Більше року минулого з того часу, як показово на вулиці 16 Липня у Рівному затримували поліцейські відомого у Рівному одіозного бізнесмена Андрія Федорчука, підозрюючи його у рейдерському захопленні квартир, будівель та майна. За цей час встигли затримати й «компаньйона» Федорчука — Віктора Пустинського, запідозривши у підпалі більше десяти автомобілів у Рівному. Подейкують, що Пустинський «мстився» не з особистих міркувань, а нібито виконував вказівки Федорчука.

Федорчука затримали у лютому 2018 року поліцейські Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Але невдовзі відпустили під домашній арешт. Кажуть, що Федорчук нібито причетний до рейдерського захоплення квартир, будівель та майна у Рівному. А депутат Рівненської міськради Анна Іванова підозрює, що саме він причетний до того, що їй в обличчя линули сірчаною кислотою — на порозі її ж квартири. У результаті п.Іванова не бачить на одне око.

Адвокат Андрія Федорчука відмовився коментувати будь-що стосовно справи свого клієнта. А вивчають її, нагадаємо, столичні правоохоронці.

Мар’ян Головчак

Тим часом з інших джерел стало відомо, що півроку столичні слідчі намагалися вручити Федорчуку обвинувальний акт і відправити справу в суд. Але, кажуть, у підозрюваного раптом проявилися різні хвороби, тож в яких тільки лікарнях він за цей час не був. Мабуть, боїться потрапити до в’язниці, аби не повторити долю Пустинського.

Як повідомила речник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Наталія Калиновська, розслідування справи відносно Андрія Федорчука завершено, обвинувальний акт надіслано в суд. Федорчуку пред’явлено обвинувачення за ст.189 та та ст.194 Кримінального кодексу України — вимагання та умисне пошкодження чи знищення майна. Цю справу 16 квітня об 11-й годині розпочне розглядати Рівненський міський суд. А 6 березня державний реєстратор оприлюднив склад суддів у справі Федорчука. Головуючий суддя — Діонісьєва Н.М., судді — Рогозін С.В. та Головчак М.М. Державним обвинувачем виступає Генеральна прокуратура України, потерпілим — італієць Джорджіо Морано.

Наталія Діонісьєва

А от Віктора Пустинського тримають під вартою. Хоч і просився в суді відпустити його під домашній арешт на час слідства. Нагадаємо, за кілька днів після затримання його довелося везти до лікарні з відкритим переломом ноги. Він запевняв, що сам упав з ліжка другого ярусу. Але, кажуть, насправді сильно побили його співкамерники. Після цього «падіння» його перевели в слідчий ізолятор міськвідділу поліції. Він і далі перебуває під вартою — на милицях, і, кажуть, вже побоюється за своє життя. Пустинському оголосили про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна, що спричинило великі збитки (ідеться про спалені авто), у незаконному поводженні зі зброєю (ідеться про виявлену в його будинку зброю, боєприпаси та вибухівку з понад 10200 одиниць) та в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї. Підозру в замаху на життя судді йому не оголошували, хоч під час суду Пустинський публічно зізнався, що обстріли з автомата Калашникова будинку голови міського суду П. Денисюка — це його рук справа.

Святослав Рогозін

Тим часом, кажуть, уже згадувана депутатка Анна Іванова, яка за свою активну діяльність поплатилася втратою зору, не здається і об’єднує навколо себе всіх потерпілих, добиваючись, щоб злочинців було покарано.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також