Оновлять комісію, бо є «жирні» посади головних лікарів?

2030 0

Ми у соцмережах:

Оновлять комісію, бо є «жирні» посади головних лікарів?

Третій рік поспіль головних лікарів обласних комунальних закладів обирає конкурсна комісія, до якої входять: три депутати, три представники громадських організацій (насправді ж — люди від політичних сил у раді) та три представники від закладу, де обирають керівника. Цього року в цій комісії можливі зміни. Адже від того, хто буде у комісії, залежать майбутні прізвища на кількох «жирних» посадах.

Депутатів та представників від громадськості у комісії на рік затверджує обласна рада. У попередні роки від депутатів у комісію входили БППівець Валерій Редько, радикалка Оксана Лозова та представник «Конкретних справ» Ярослав Романюк. Громадськість представляли заступник головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні Ігор Дундюк, юристка діагностичного центру Ольга Романюк та працівник апарату облради Євген Іванішин. Якщо пан Іванішин належить до партії «Свобода», то Ігор Дундюк та Ольга Романюк — позапартійні, проте їх у комісію обрали за квотою БПП та голови облради Олександра Данильчука. Усі троє знову подали документи на участь у комісії у 2020 році, але тепер у них з’явилася серйозна конкуренція.

Так, на конкурс як представниця громадськості подалася голова фракції «УКРОП» Діана Гордійчук. Окрім того, хочуть увійти в комісію голова правління благодійного фонду «Скарбниця надії» Мар’яна Рева та керівник БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич — обоє добре відомі усім депутатам і мають підтримку в раді.

Хто опиниться у складі комісії від громадськості та від депутатів — залежить і те, наскільки вдалою буде спроба «Свободи», «Батьківщини», частини фракції «Європейської солідарності», УКРОПу та «Конкретних справ» об’єднатися проти нинішнього голови облради Олександра Данильчука. Найбільше зацікавлена у тому, аби зняти голову, «Свобода». По-перше, від успіху «коаліції» залежатиме посада заступника голови Олексія Бучинського, по-друге, те, чи оберуть «свободівця» Андрія Бортніка ще раз директором обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. Контракт пана Бортніка закінчується у жовтні, перед черговими місцевими виборами. Нинішні депутати будуть зацікавлені оголосити конкурс на цю посаду до того, як у раду прийдуть обранці наступного скликання. А ось хто займе посаду — вирішить обрана 16 березня комісія.

Також цього року обиратимуть головного лікаря обласної стоматполіклініки, якою з 2017 року керує Валентина Сухляк, дружина нині позафракційного депутата Владислава Сухляка. А ще закінчуються цьогоріч контракти у головного лікаря Корецької обласної лікарні відновного лікування Анатолія Миронця та Острозької обласної психлікарні Павла Маєвського.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також