Накип — це тверді відкладення, які в процесі хімічної реакції прилипають до стінок чайника і складаються з солей: кристалів карбонату кальцію, магнію, бікарбонату. Вони потрапляють в чашку, а потім у шлунок людини.
Чи небезпечний він для організму? Кислота, яка допомагає перетравлювати їжу в шлунку, розщеплює накип, і тому він не є небезпечним для людини.
Хіба що тверді частинки, потрапивши в рот під час чаювання, доставлять дискомфорт. А ще неприємно бачити жовтий осад у своїй склянці.
Накип в чайнику утворюється через жорстку воду, яку не рекомендується пити постійно, оскільки з часом в нирках відкладаються солі, а потім з’являються камені. Жорстку воду слід фільтрувати перед тим, як кип’ятити.





