Накип у чайнику ниркам не зашкодить

1301 0

Ми у соцмережах:

Накип у чайнику ниркам не зашкодить

Якщо кілька разів кип’ятити воду, а чайник довго не чистити, може утворитися накип. Люди остерігаються пити воду з чайника, де утворився накип. Дехто навіть вважає, що це провокує появу каменів у нирках. Натомість є й інша категорія людей, які вважають, що накип — це навіть корисно. Бо це не бруд й зовсім не шкідливі речовини. Це — мінерали.

Накип — це тверді відкладення, які в процесі хімічної реакції прилипають до стінок чайника і складаються з солей: кристалів карбонату кальцію, магнію, бікарбонату. Вони потрапляють в чашку, а потім у шлунок людини.

Чи небезпечний він для організму? Кислота, яка допомагає перетравлювати їжу в шлунку, розщеплює накип, і тому він не є небезпечним для людини.

Хіба що тверді частинки, потрапивши в рот під час чаювання, доставлять дискомфорт. А ще неприємно бачити жовтий осад у своїй склянці.

Накип в чайнику утворюється через жорстку воду, яку не рекомендується пити постійно, оскільки з часом в нирках відкладаються солі, а потім з’являються камені. Жорстку воду слід фільтрувати перед тим, як кип’ятити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також