Нардеп з Рівненщини стверджує, що максимально допоміг хворій на рак жінці

896 0

Ми у соцмережах:

на фото нардеп Салійчук

Нардеп від «Слуги Народу» Олександр Салійчук відреагував на засідання депутатської комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства міськради Рівного.

Нагадаємо, що міські депутати розглядали звернення від депутата обласної ради з фракції «зелених» Олега Стратюка, до якого зверталася хвора на рак рівнянка за фінансовою допомогою. Голову комісії, депутата «Свободи» Юрія Осіпчука обурило, що депутат перекладає на них відповідальність та «займається футболом». У контексті цього депутати згадали й нардепа Олександра Салійчука, до якого теж зверталася жінка.

Оскільки нардепа від «Слуги Народу» обурили висловлювання на його адресу міських депутатів, то він попросив надати йому право висловити свою позицію. «РВ» надає таке право.

Народний депутат Олександр Салійчук говорить наступне:

- До мене, як до народного депутата України, справді звернулась мешканка міста Рівного з проханням посприяти в отриманні матеріальної допомоги на дороговартісне лікування онкологічного захворювання.

На підставі її звернення я, керуючись Положенням «Про надання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста Рівного, які потребують великої вартості», затвердженого рішенням Рівненської міської ради від 22 травня 2019 року N 6129, направив депутатське звернення з пропозицією розгляду даного питання відповідною постійною комісією Рівненської міської ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення, захисту учасників бойових дій і членів сімей загиблих героїв Небесної сотні та учасників бойових дій. Адже рішення про надання такої допомоги приймає саме ця комісія, і кожен громадянин України за місцем проживання має право звернутись з проханням її отримати. Про що, до речі, мало хто із хворих знає.

Нардеп додає, що звернення жінки було направлено компетентному органу (про це свідчить відповідь міського голови Рівного Олександра Третяка на звернення Олександра Салійчука):

- Народні депутати України відповідно до законодавства можуть звертатися до органів місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб тощо. Депутати місцевих рад входять до цього переліку. Крім цього, місцеві ради та депутати місцевих рад можуть за власної ініціативи надсилати будь-які звернення до органів виконавчої влади. Таким чином, інформація, викладена в коментарі, є суб'єктивною інтерпретацією норм законодавства щодо статусу депутатів місцевих рад та народних депутатів України.

 Також нардеп спростовує слова міського депутата з фракції «Рівне Разом» Сергія Рибачка про те, що депутат обласної ради Олег Стратюк був його помічником.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також