«Народний дім» таки врятують

1636 0

Ми у соцмережах:

«Народний дім» таки врятують

У центрі Рівного є будинок, частина орендарів якого не сплачують ні копійки за перебування. Ця будівля, яку називають Народним домом, розташована на вулиці Симона Петлюри. Орендарі, а це громадські організації та партії, занедбали споруду. Через великі борги будівля уже без електропостачання та опалення. Міська влада, якій належить будинок, була нарешті змушена визнати, що так тривати більше не може. Тому за майже 300 тисяч гривень було замовлено проєктну документацію на ремонт будівлі.

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

— Досі ніхто не хотів наводити порядок в цій будівлі. Усі уникали дискусій з політичними партіями та громадськими активістами, які там орендують приміщення. Дійшло до того, що цей будинок, який мав би бути окрасою центру Рівного, перебуває у занедбаному стані. Організації орендували там офіси безкоштовно, за комунальні послуги не платили, звідси — й проблеми з його утриманням. Міськрада прийняла рішення не продовжувати договори оренди для організацій у Народному домі. Щоб коли дійде до ремонту, приміщення були порожніми. Проєкт ремонту будівлі обіцяють виготовити до кінця грудня. Тоді буде ясно, скільки на це потрібно коштів, і тоді зможемо передбачити їх у бюджеті Рівного на 2020 рік. Після ремонту будуть проведені публічні обговорення, щоб надавати там приміщення в оренду лише для організацій, які мають для міста суспільну важливість. Однак при цьому потрібно створити механізм утримання будівлі, щоб через 5-7 років ми не повернулися до того, з чого почали.

Сергій Завгородний, керівник хмельницької фірми «Еко-Білд», в якої замовили проект:

— Якщо не провести капітальну реконструкцію, то будинок можна втратити. Дах будинку протікає. Заміни потребують електрична проводка та опалення. Потрібно відремонтувати фасад, утепливши будинок. Більш точно про зміни можна буде говорити, коли буде готова документація.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також