Настав час для Бандери у Рівному?

2535 0

Ми у соцмережах:

Настав час для Бандери у Рівному?

Через чотири роки мовчання раптом знову заговорили про встановлення пам’ят­ни­ка Степану Бандері у Рівному. Раніше із його будівництвом, що при вході у парк ім. Шевченка з боку вулиці Чорновола, не надто поспішали. А тут раптом у вівторок на засіданні бюджетної комісії визнали необхідним виділення двох мільйонів гривень на пам’ятник Бандері. Рішення прийматимуть на сесії міськради 26 березня, яка відбуватиметься у закритому режимі.

Це ініціатива «Свободи» — однієї з найбільших фракцій у міськраді. І пояснюють таке прискорення з будівництвом пам’ятника місцевими виборами, які мають відбутися восени. Щоправда, не всі депутати погоджуються, кажуть — не на часі такі витрати, в період вірусної пандемії треба подбати насамперед про живих.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії, депутат «Свободи»:

— Я не поділяю думки, що через боротьбу з китайським вірусом з моральної точки зору на пам’ятник не потрібно виділяти гроші. Вважаю, що не можна торгувати національною свідомістю та пам’яттю. На боротьбу з коронавірусом рівненські депутати уже спрямували 800 тисяч гривень на захисні костюми, 8 млн — на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Окрім цього, на бюджетній комісії ми познімали фінансування з багатьох об’єктів. Загалом на цій сесії у резервний фонд планується спрямувати додатково 30 млн грн.

Олександр Довжаниця, міський депутат:

— Особисто я проти рішення про виділення грошей на встановлення пам’ятника Бандері. У наш важкий час — це не на часі. Потрібно ці гроші спрямувати у резервний фонд. Адже ніхто не знає, скільки буде хворих. По-друге, коронавірус може восени повернутися новою хвилею.

Додамо, що розробником пам’ятника є скульптор Михайло Фарина. Сам пам’ятник буде мати вигляд тризуба, а невеликий бронзовий бюст Бандери знаходитиметься на його середньому елементі. Одразу за пам’ятником встановлять камені, на яких буде викарбувано девіз націоналіста.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також