Нацгвардійців на Рівненщині стане більше

2326 0

Ми у соцмережах:

Нацгвардійців на Рівненщині стане більше

Нову військову частину Нацгвардії 23 серпня урочисто відкриватимуть у Рівному. На вулиці Степана Бандери, де базуються нацгвардійці, практично нічого не зміниться, окрім таблички з назвою і нових посад для командирів. Проте самих нацгвардійців стане більше, бо область неспокійна.

Досі у Рівному був третій стрілецький батальйон другої Галицької бригади Національної гвардії України. Окрім рівненського, бригаді підпорядковувалися батальйони в Ужгороді та Тернополі. Проте відокремлюють від львівського командування наразі тільки рівнян. Наказ про створення військової частини вже є. Керуватиме нею підполковник Сергій Гайдук, який досі очолював рівненський батальйон. Його заступники також залишаються на посадах.

Сергій Осташевський, заступник командира батальйону з роботи з особовим складом:

— Військова частина №3055 або ж окремий 15-й батальйон Національної гвардії складатиметься з трьох рот: стрілецької, яка конвоюватиме підсудних та охоронятиме суди; патрульної роти, яка охоронятиме громадський порядок (зазначу, що патрулювання ми здійснюємо лише з працівниками поліції і тільки у четвер-неділю та на свята) та важливі об’єкти, як ОДА. Також буде окрема патрульна рота у Сарнах. Якщо у Рівному штат практично не зміниться, то у Сарни ми розпочинаємо набір і контрактників, і строковиків. Наразі там ще не готове приміщення — потрібен ремонт.

У Рівному трохи більший обсяг служби, аніж в Ужгороді та Тернополі, де тихіше і менше конвоювання засуджених. Тому й було ухвалено рішення створити окрему військову частину саме у Рівному. Тим паче, що віднедавна у нас побільшало обов’язків — ми тепер конвоюємо засуджених з Рівного до Луцька. Додам, що у нас у штаті буде також капелан — отець Іван Хміль, який раніше працював у єпархії УГКЦ.

Тим, хто хоче у нас служити, потрібно звертатися безпосередня на КПП військової частини на вулиці Степана Бандери. Останнім часом охочих підписати контракт побільшало.

Читайте також: У Рівному створюють нову військову частину

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також