Найбільший інвестор на Рівненщині Kronospan проводитиме екологічні екскурсії для мешканців Городка та Рівного

1230 1

Ми у соцмережах:

Найбільший інвестор на Рівненщині Kronospan проводитиме екологічні екскурсії для мешканців Городка та Рівного

Міжнародна компанія Kronospan, яка є власником ТОВ «ТехнопривідІнвест Груп», сповідує принципи публічності, відкритості та максимальної співпраці з територіальними громадами у регіонах, де працюють заводи Kronospan. Політика компанії Kronospan на міжнародному рівні, а також реалізація проектів за підтримки ЄБРР, суворо диктує необхідність дотримання високих стандартів екологічної безпеки. Про це повідомляє у Facebook KronospanHorodok — офіційна сторінка компанії на Рівненщині.

— Ми працюємо винятково в рамках закону і дотримуємося всіх необхідних процедур. Як за українським законодавством, так і за європейським. Але навіть така публічність часто не рятує від замовних інформаційних кампаній, які поширюють брехливі чутки та міфи про наше виробництво. Очевидно, замовниками таких дорогих «джинсових матеріалів» є люди, які сповідують ідеали, що далекі від принципів дотримання закону, чесної конкуренції, турботи про екологію, — наголосив у коментарі директор ТОВ «ТехнопривідІнвест Груп» Павло Пильтяй. — Кілька місяців тому компанія Kronospan задекларувала намір інвестувати в економіку Рівненської області понад 200 мільйонів євро. А це майже 2000 робочих місць із заробітною платою 15-18 тисяч гривень на місяць. Це більше 400 мільйонів гривень податків і зборів щорічно, які можна спрямувати на дитсадки, школи, дороги, розвиток громади та інфраструктуру регіону. Це використання деревини винятково легального походження, а отже, протидія незаконному вирубуванню лісів та вивезенню деревини за кордон. Це продаж готової продукції в Україні та за кордоном — як наслідок залучення додаткових фінансових ресурсів для розвитку України. Це підтримка вітчизняного виробника меблів, а отже, продажу товарів з високою доданою вартістю. Це низка благодійних проектів на майже 700 тисяч гривень щорічно. Це виробничий цикл на найсучаснішому обладнанні, невід’ємною частиною якого є найефективніші в Україні та Європі фільтри та очисні споруди.

Сучасний завод Kronospan з виробництва плити ДСП розташується на території непрацюючих Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА) у селі Городок Рівненського району. Зараз там проводяться лише роботи з підготовки технологічного майданчика. Для виконання таких робіт ми маємо всі дозвільні документи. Не порушуємо жодних будівельних чи екологічних норм, а наявні будівельні відходи складуємо винятково за погодженням з власниками/користувачами земельних ділянок/об’єктів. Незважаючи на брехливі звинувачення, ми виконуємо всі вимоги закону, рішення судів, допускаємо на об’єкт всі необхідні контролюючі органи.

Для будівництва заводу в Городку буде отримано усі дозвільні документи, проведено всі необхідні громадські обговорення. Ми пройдемо всі потрібні процедури з оцінки впливу на довкілля.

Kronospan — світовий лідер у галузі виробництва високоякісних деревинних плит і суміжної продукції. Сьогодні це понад 40 виробничих заводів у 30 країнах Європи, Азії та США. У 2004 році компанія Kronospan за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку збудувала свій перший в Україні завод з виробництва деревостружкових плит у місті Нововолинськ Волинської області. Загальна вартість інвестицій станом на 2019 рік становить понад 350 мільйонів Євро.

На заводі Kronospan у Нововолинську налагоджено співпрацю з місцевою громадою, екологічними контролюючими службами. Проводиться як плановий, так і позаплановий моніторинг стану повітря.

Також Kronospan запланував низку зустрічей, днів відкритих дверей для депутатів, членів громадських організацій та мешканців місцевих громад на працюючому заводі в Нововолинську. 23 вересня така публічна зустріч відбулася з мешканцями міста Нововолинськ, найближчим часом заплановано екскурсії для мешканців Городка та Рівного. Для учасників цих заходів проведуть екскурсії виробничими потужностями підприємства, під час яких вони зможуть переконатися в ефективній роботі сучасних очисних споруд, отримати повну інформацію про нові надсучасні дорогі WESP-фільтри.

— Плануємо провести круглі столи у Рівному та запросити до участі представників громадських екологічних організацій, в тому числі й ГО «Екоклуб», а також надіслати всі матеріали, які цікавлять екологічні організації. Ми повністю відкриті, публічні та готові до всіх форм співпраці з місцевими громадами, громадськими організаціями та органами державної влади. І щиро зацікавлені в збільшенні економічного та соціального потенціалу Рівненської області, — зазначив Павло Пильтяй.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також