Не уся їжа корисна для печінки

Печінка — це природний фільтр і може довго «мовчати», повільно руйнуючись. Перші симптоми захворювань печінки можуть проявитися тоді, коли вирішити проблему буде вже складно. Найкраще заздалегідь виключити продукти, які вкрай негативно позначаються на здоров'ї печінки.

1 хв. читання

М’ясні напівфабрикати і ковбаси. Одна справа, якщо ви надаєте перевагу тому, щоб готувати м’ясо у чистому вигляді або ж робите фарші з червоного м’яса і птиці самостійно. І зовсім інша, якщо основну частину вашого раціону складають магазинні ковбаси, які містять неймовірну кількість солі і добавок. Перевантаження солями і жиром може призвести до серйозних збоїв. Однією з найчастіших ознак перевантаженості печінки є нудота.

Фрукти у консервованому вигляді. Здавалося б, фрукти корисні у будь-якому випадку, проте дієтологи з цим не згодні. Зловживання консервованими фруктами може призвести до передозування фруктозою, а вона у великих кількостях приносить стільки ж шкоди, скільки й звичайний цукор. Не забувайте, що виробники присмачують солодкі фрукти не менш солодким сиропом, що спричиняє серйозні проблеми у роботі печінки.

Алкоголь. «Король» списку шкідливих для печінки продуктів — алкоголь у будь-яких його проявах. Багато людей помилково вважають, що легкі коктейлі щотижня не завдають шкоди. Однак подібне захоплення може призвести до розвитку печінкової недостатності. У крайньому разі — цирозу.

Поділитися цією статтею