М’ясні напівфабрикати і ковбаси. Одна справа, якщо ви надаєте перевагу тому, щоб готувати м’ясо у чистому вигляді або ж робите фарші з червоного м’яса і птиці самостійно. І зовсім інша, якщо основну частину вашого раціону складають магазинні ковбаси, які містять неймовірну кількість солі і добавок. Перевантаження солями і жиром може призвести до серйозних збоїв. Однією з найчастіших ознак перевантаженості печінки є нудота.
Фрукти у консервованому вигляді. Здавалося б, фрукти корисні у будь-якому випадку, проте дієтологи з цим не згодні. Зловживання консервованими фруктами може призвести до передозування фруктозою, а вона у великих кількостях приносить стільки ж шкоди, скільки й звичайний цукор. Не забувайте, що виробники присмачують солодкі фрукти не менш солодким сиропом, що спричиняє серйозні проблеми у роботі печінки.
Алкоголь. «Король» списку шкідливих для печінки продуктів — алкоголь у будь-яких його проявах. Багато людей помилково вважають, що легкі коктейлі щотижня не завдають шкоди. Однак подібне захоплення може призвести до розвитку печінкової недостатності. У крайньому разі — цирозу.





