Конфлікт у «Злата плазі»: не влаштовують лампочки чи орендар?

11592 0

Ми у соцмережах:

Конфлікт у «Злата плазі»: не влаштовують лампочки чи орендар?

У “Злата Плазі” назрів конфлікт з одним з орендарів – магазином одягу “Medicine”. Власники бутика стверджують, що їх “витравлюють” з торгового центру в різний спосіб: то світло відключать, то інспекцію присилають. Натомість керівництво центру звинувачує орендаря в тому, що не хоче закриватися на ремонт.

 Віктор Стефанишин, заступник директора компанії “Unіtech”, яка постачає одяг для “Medicine” та з якою укладено договір оренди:

-          Договір оренди у нас завершується 31 січня 2021 року. Проте з нами хочуть розірвати його достроково і надсилають нам відповідні листи. При цьому щоразу підстави для розірвання договору неправомірні. Наприклад, капітальний ремонт приміщення (демонструє документи. – Ред.). Чи остання підстава – відсутність сертифікатів та встановлені в бутику світильники. Проте ми ці сертифікати маємо! Якщо хочуть розірвати договір оренди достроково, чому не звертаються до суду? Бо знають, що не виграють. Натомість вдаються до брудних методів: днями відключили в бутику світло на 5 днів. Постійно присилають своїх інспекторів, які мають зауваження до системи електропостачання в магазині чи до пожежної безпеки. Насправді ж, як ми підозрюємо, просто знайшли орендаря, який готовий платити більше, і тероризують нас, щоб ми швидше з’їхали.

Подаємо офіційний коментар директора ТРЦ “Злата Плаза” Олександра Оверчука:

-          Пріоритетом у роботі з орендарями для нас є взаємовигідні та довготривалі відносини. Звичайно, іноді виникають питання, що потребують врегулювання, і тому ми завжди керуємося умовами договору оренди. У двох приміщеннях виникла потреба провести ремонт. Тимчасові перебої з електропостачанням можливі, оскільки орендар не передав нам приміщення для проведення ремонтних робіт. Дотримання норм пожежної та електричної безпеки в магазині - обов’язок орендаря, а орендодавець має право контролювати виконання відповідних норм. Стосовно даних питань не може бути жодних компромісів, адже це безпека відвідувачів та працівників ТРЦ. Розголошуючи умови договору, орендар порушив умови конфіденційності, хоча обов‘язок обох сторін - не розголошувати дану інформацію. Варто зазначити, що магазин працює в штатному режимі та не був зачинений жодного дня.

Згідно з умовами договору оренди, 15 квітня цього року договір може бути розірвано за ініціативою однієї зі сторін достроково. Пан Оверчук в розмові з журналістом підтвердив, що “Злата Плаза” має намір припинити співпрацю з “Medicine”.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також