Найбільша помилка, яку ви можете зробити, заморожуючи молоко, це наповнювати до країв пляшки. Рідини розширюються, коли вони заморожені, і це може призвести до пошкодження тари.
Заморожування може вплинути на текстуру молока, тож потрібно потрусити пляшку з молоком після того, як воно розморозиться.
Якщо ви плануєте використовувати меншу кількість молока, то заморозьте молоко у формі для кубиків льоду, а потім покладіть їх в мішок для морозильної камери.
Молочні продукти швидко втрачають якість, тому, якщо це можливо, не чекайте закінчення терміну придатності. Тоді молоко буде максимально свіжим, коли ви його розморожуєте перед використанням.
Важливо пам’ятати, що заморожене молоко не зіпсується, але його якість поступово втрачатиметься. Тож потрібно його використати протягом кількох місяців.