Не заховається ніхто: номери авто та обличчя рівнян — в об`єктиві

1700 0

Ми у соцмережах:

Не заховається ніхто: номери авто та обличчя рівнян — в об`єктиві

Влітку в Рівному почне працювати система вуличного відеоспостереження. Камери відеоспостереження уже встановлено на вулицях Дубенській, Макарова, Хвильового та Степана Бандери у Рівному. А до кінця травня вони будуть і в інших частинах міста. Загалом відеокамер буде 87. Тож ймовірність висока, що номер вашого авто чи навіть обличчя потрапить в об'єктиви камер, які мають здатність їх розпізнавати.

Комплексну програму «Безпечне місто Рівне» затвердила міськрада ще у 2016 році. Якщо заходи, передбачені програмою, вдасться реалізувати, на вулицях Рівного та дорогах буде безпечніше, а правоохоронці зможуть швидко реагувати на будь-які ситуації, бо матимуть завдяки системі відеоспостереження оперативну та достовірну інформацію.

Це лише перші кроки у розбудові комфортного і безпечного міста, запевняє заступник міського голови Віталій Герман:

— Це лише початок реалізації великого проекту «Безпечне і розумне місто». Всі кошти у повному обсязі, завдяки і міському голові, і рівненській міській раді, виділено на реалізацію цього проекту. Зараз тривають підготовчі роботи, прокладається електромережа та мережа Інтернет, встановлюють розподільчі шафи. Тобто готується все для встановлення самих відеокамер і серверного обладнання.

Віталій Герман

Відповідно до проекту в Рівному працюватимуть 87 стаціонарних та роботизованих кольорових ІР-відеокамер, які будуть моніторити частину міста та окремі ділянки проїжджої частини із записом відео та аудіо. При цьому 35 камер матимуть функцію з розпізнавання номерних знаків автомобілів, а ще 52 камери зі смарт-функціями зможуть ідентифікувати обличчя. Крім того, система дасть можливість формувати статистичні дані, наприклад, підраховувати кількість автомобілів, які проїхали на певній ділянці дороги за добу, тобто аналізувати транспортний потік. В майбутньому до камер збираються підключити світлофори, щоб в разі виникнення заторів можна було їх перемикати і так розвантажувати дороги. Камери скануватимуть ситуацію на вулицях та дорогах Рівного і передаватимуть дані на сервери, а вже звідти — в СБУ, поліцію та міськвиконком.

У відкритих торгах, які оголошувало управління капітального будівництва для закупівлі обладнання, було визначено генеральним підрядником ТОВ «КОБІ ДІСТРІБЬЮШИН». Загалом на цю частину проекту передбачено понад 4,6 млн. грн., які було виділено рішенням березневої сесії міської ради Рівного.

За словами Віталія Германа, вже цього літа систему запустять, спершу — в тестовому режимі, щоб налаштувати її роботу для правильного аналізу зібраних даних. У планах місцевої влади — підключити її до гео-інформаційного порталу міста. Крім того, зауважує п.Герман, у міській раді створено робочу групу, яка визначить відповідальних за надійну роботу всієї системи «Безпечне місто». Бо, зауважує п.Герман, сам лише факт встановлення камер відеоспостереження очікуваного результату не дасть.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також