Не залишайте ополоник у каструлі з супом

6 0

Ми у соцмережах:

Не залишайте ополоник у каструлі з супом

У декого є така звичка — залишати ополоник в каструлі з залишками супу. Але цього не варто робити. По-перше, незручно ж ставити цю каструлю в холодильник. Якщо вам вдалося все-таки запхати її на полицю, то подумайте, що трапиться далі.

Запах супу просочить усі інші продукти, а суп, навпаки, набуде запахів холодильника. Будь-яка їжа, яка потрапляє на зберігання в холодильну камеру, має бути герметично закрита, інакше рано чи пізно постане питання про її свіжість. По-перше, їжа в нещільно закритій ємності псуватиметься швидше, по-друге, як уже було сказано, вбиратиме сторонні запахи.

Ще гірше — якщо ви поставили в холодильник каструлю з ополоником, але без кришки. Тоді і конденсат з полиць, і мікроорганізми, яких безліч у холодильнику, обов’язково опиняться в супі. Це призведе не тільки до дивного смаку, а й до розмноження бактерій: теплий, смачний і ароматний бульйон — прекрасне середовище для життя. «Погані» бактерії прискорюють скисання продуктів.

Є також можливість отримати інфекцію. З’явитися вона може через те, що суп, поки готується, досягає температури кипіння. Сама каструля теж нагрівається досить сильно, а ось ополоник не піддається жодній термічній обробці. Він, потрапляючи в інше середовище, сам по собі стає розносником бактерій. Тим паче, що гарантувати стерильну чистоту того місця, де він лежав, ви теж не можете.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також