Нелегальні заправки шукатимуть… чиновники

2481 2

Ми у соцмережах:

Нелегальні заправки шукатимуть… чиновники

Міжвідомчу робочу групу з питань функціонування ринку нафтопродуктів в області днями створив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Її завдання — шукати незаконні автозаправні станції в області.

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА та голова цієї робочої групи, зазначає, що допомоги попросила Державна фіскальна служба. Адже в області побільшала кількість нелегальних автозаправок, і фіскали самостійно виявити всі не в силі.

— Групу створено, перш за все, для кращої комунікації між структурами, — розповідає п.Тимошенко. — Наприклад, в екологічної інспекції є інформація про незаконну АЗС, про яку не знає ДФС, а у місцевих посадовців є зауваження до роботи легальної автозаправки, про яку не знає екологічна служба. Разом вдасться краще боротися з нелегальним продажем нафтопродуктів. Адже чим більше нелегального продажу, тим менше надходжень отримують бюджети, у першу чергу місцеві.

За словами Ігоря Тимошенка, перевірки АЗС посиляться, проте насамперед вони стосуватимуться незаконного продажу. Якість пального група перевіряти не буде, проте це компетенція Держпродспоживслужби, тож якщо у когось із членів групи будуть зауваження до роботи легальних АЗС (а останнім часом все більше рівнян нарікають на неякісне пальне, яке розливають на брендових заправках), то їх передаватимуть споживслужбі. І за неякісну, і за нелегальну роботу законом передбачено штрафи.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також