Нема грошей: у Рівному суттєво вріжуть компенсації перевізникам

2317 0

Ми у соцмережах:

Нема грошей: у Рівному суттєво вріжуть компенсації перевізникам

Щодня в кожній маршрутці міста перевозять в середньому 92 пільговиків, а у кожному міському автобусі — 368. Якщо помножити ці дані на 16 автобусів та 187 маршруток, то за рік таких пасажирів уже набереться понад 8 мільйонів, — нарахували рівненські комунальники. Тож для компенсації проїзду (виходячи з вартості квитка у 12 гривень) з міського бюджету перевізникам довелося би виділити фантастичну суму у майже 99,7 мільйона гривень. Втім, таких коштів їм не обіцяють.

Віктор Шакирзян, в.о. міського голови Рівного:

— Є тарифна сітка, і по ній передбачено орієнтовно 100 мільйонів гривень на 2024 рік. Моя позиція: надати за потреби максимум 10% — це 10 мільйонів гривень. Я розумію, що треба перевозити пільговиків, це наш обов’язок. Але маємо не забувати, що в країні війна і треба всі гроші спрямовувати на ЗСУ. Я думаю, що перевізники теж мають до того поставитись з розумінням. Затверджувати цю програму будуть депутати.

За словами директора департаменту інфраструктури та благоустрою Руслана Гудими, перевізники розуміють ситуацію, але залишають за собою право обмежувати кількість осіб, які мають право на пільговий проїзд:

— Надалі будемо бачити, які маршрути підтримувати потрібно. Окремі перевізники звертаються по субвенції не тому, що перевозять багато пільговиків, а тому що пасажиропотік на тих маршрутах малий.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також