Непрохідні

2057 0

Ми у соцмережах:

Непрохідні

З тих рівнян, хто претендував на депутатство, отримавши право бути у партійному списку, реалізував своє бажання лише один — Вадим Сидорук з "Народного фронту", якому тепер доведеться піти з посади директора рівненського ТД "Любисток". Усі інші списочники виявились у непрохідних місцях шести партій, які здолали 5% виборчий бар'єр. Щоправда, ці люди матимуть статус "кандидата в депутати" до наступних виборів і зберігають теоретичні шанси отримати депутатський мандат допоки існуватиме ця Рада.

"Народний фронт"

Вісім рівнян зі списку "Народного фронту" залишилися поки що поза парламентом. Це в основному люди, тісно пов'язані з групою Вадима Сидорчука і голови облради Михайла Кириллова. У списку з "непрохідних" під №143 — керуючий справами виконавчого апарату облради і юрист згаданої групи Василь Харчук; радник голови облради, політтехнолог групи Олексій Орос (№132). Молодий активіст "фронтівської" групи Сергій Сидорчик — 110-й, а сарненець Віталій Корчик — під №67. Є у списку й фінансовий директор ПрАТ "Консюмерс Скло Зоря" Ельвіра Давидова та Наталія Гонтар, арбітражний керуючий. Найнижче (під №201) у непрохідному списку серед рівнян — Михайло Михайлов, помічник і водій голови облради, а помічник-консультант народного депутата Юрія Вознюка та його супутниця по життю Зоряна Богуславська — під №189.

Блок Петра Порошенка

У непрохідній частині Блоку Петра Порошенка на цих виборах опинився народний депутат, керівник Рівненської обласної організації партії "УДАР" Віталій Чугунніков. При нинішньому результаті блоку його 89-те місце у списку виявилося далеким від прохідної частини.

Об'єднання "Самопоміч"

Сюрпризом цієї виборчої кампанії, без сумніву, можна вважати проходження в парламент партії міського голови Львова Андрія Садового з результатом понад 11%. Однак навіть такий шалений успіх не дав можливості стати нардепом єдиному представнику Рівненщини у списку "Самопомочі" Ігорю Ковальцю — його номер у списку 51. Це прізвище доволі відоме в рівненських бізнесових колах завдяки його рідному брату і власнику готелю-ресторану "Софія", любителю тенісу Володимиру Ковальцю.

Радикальна партія

У партії Олега Ляшка опинилося найбільше представників Рівненщини. Окрім наймолодшого депутата нової Верховної Ради 25-річного Андрія Лозового, у списку опинились аж дев'ять наших земляків. Які, втім, на відміну від Лозового, нардепами так і не стали. Логічно, що у списку кандидатів опинився керівник "радикалів" Рівненщини Назарій Поліщук (він значиться у списку під №61). Є у списку і син ректора одного з рівненських університетів Сергій Постоловський. Також у списку Радикальної партії є двоє непрацюючих, яким не судилося працювати в парламенті — це Володимир Кучер та Андрій Сайчук. Так само два прізвища у списку, які представляють підприємців Рівненської області: Віктор Долінський та Михайло Прядун. Окрім вищезгаданих, серед кандидатів-радикалів є: радник віце-президента "Діамантбанку" Володимир Ковальчук, провідний економіст "Рівнеазоту" Андрій Глодя, керівник юридичного сектора Млинівської райдержадміністрації Лев Мельнишин та старший фахівець ТОВ "Реліз-Захід" Анатолій Омельянчук.

ВО "Батьківщина"

Результат партії Юлії Тимошенко не дає права нардепу Миколі Кучеруку на продовження мандата в новій Верховній Раді. Так само як і іншому представнику Костопільщини, депутату обласної ради Олександру Івашинюті, більш відомому як співак Сашко Невже. Не стали народними обранцями й два інших депутати облради від "Батьківщини", які мали непрохідні місця у списку, — директор агрофірми Ігор Брошук та заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Окрім них, знову поза парламентом опинився Сергій Кошин, екс-нардеп з Дубровиці та давній соратник також колишнього депутата від Рівненщини Олександра Абдулліна, який, маючи сьоме місце, "проскочив" цього разу до парламенту.

Опозиційний блок

Цю політичну силу небезпідставно називають "людьми Януковича". Та й справді, у списку Опозиційного блоку, який пройшов до Верховної Ради, багато людей з найближчого оточення втікача-диктатора, котрі вчасно встигли зіскочити. У непрохідній частині "опозиційного" списку опинилися четверо кандидатів від Рівненщини. Однак серед них немає відомих місцевих прізвищ з минулої влади. Кандидатами за списком Опозиційного блоку стали: двоє безробітних Оксана Чехомська і Наталія Демчук, менеджер з розвитку ТОВ "Рівне Дім Сервіс" Мирослав Чумак та директор цього ж підприємства Микола Ніколайчук. Ми згадали лише рівнян, які є у списках шести партій, бо саме вони пройшли у парламент. А у виборчому бюлетені партій було аж 29, і майже в кожній з них були представники Рівненщини. Люди, про яких ми сьогодні згадали, не стали народними депутатами. Для когось з них — це лише старт політичної кар'єри, а для когось — останній шанс, який, втім, так і залишився невикористаним.
Олексій Кривошеєв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також