Нічні жіночі сорочки: особливості вибору одягу для сну

564 0

Ми у соцмережах:

Нічні жіночі сорочки: особливості вибору одягу для сну

Кожна представниця прекрасної статі, незалежно від віку, прагне виглядати ефектно щодня, у тому числі відразу після пробудження. Проте якість нічного дозвілля залежить від багатьох різних чинників, зокрема від вибору відповідного одягу для сну.

Нічні сорочки жіночі – один із найважливіших предметів домашнього гардероба будь-якої жінки. Саме від використаних для їхнього пошиття матеріалів і фасону залежить повноцінне нічне дозвілля. Тому підбір такої речі має бути максимально відповідальним.

Загалом такий одяг сьогодні представлений на ринку широким вибором моделей. Нічні сорочки можуть бути щільними та вільними, мати різну довжину та виготовлятися як із натуральних, так і з синтетичних матеріалів. Причому останній чинник вважатиметься вирішальним під час виборів виробу.

Якому матеріали надати перевагу

Насамперед він має бути натуральним. Річ у тому, що хоча такі тканини досить сильно мнуться, вони мають масу важливих переваг. Це здатність дихати та вбирати вологу, гіпоалергенність, а також нездатність викликати подразнення шкірного покриву.

Загалом найпопулярнішими різновидами матеріалу для пошиття нічних жіночих сорочок є:

  1. Бавовна. Це найкращий вибір. Така тканина добре пропускає повітря, а також вбирає вологу, дозволяючи тілу дихати під час нічного дозвілля.
  2. Віскоза. Ще один популярний варіант для пошиття ночнушок. Головна перевага тканини – здатність поглинати велику кількість вологи, що робить сорочки з неї оптимальним вибором для зими.
  3. Шовк. Найприємніший за тактильними відчуттями, м'який матеріал для пошиття жіночих сорочок для сну. Як правило, з нього виготовляють приталені та інші нестандартні варіанти одягу.

Однак, деякі дівчата та жінки роблять свій вибір на користь напівсинтетичних тканин. І на це є свої підстави. При незначному включенні штучних волокон натуральні матеріали набувають додаткових переваг: менше мнуться, а також не втрачають своєї форми після численних прань.

Інші фактори вибору

Друга важлива умова підбору нічної сорочки для сну – фасон. Його вибирають залежно від особливостей фігури:

  • мініатюрним представницям прекрасної статі бажано звернути увагу на укорочені приталені моделі. Вони чудово підкреслять всі переваги фігури;
  • жінкам невисокого зросту, але з широкими стегнами рекомендовані подовжені вироби вільного крою, а також елементи декору в області декольте;
  • жінкам із пишними формами варто вибирати ночнушки з непрозорих тканин. Це дасть змогу ефективно приховати всі недоліки фігури та водночас наголосити на її перевагах.

Також у разі наявності вираженого живота не варто робити вибір на користь моделей нічного одягу, які облягають. Класичний вільний тип крою в цьому разі виступатиме як ідеальний варіант.

Крім того, необхідно звернути увагу на якість пошиття виробу. Матеріал повинен бути міцними на розрив та рівномірним по всій площі полотна. Також значення мають:

  • рівні та акуратні шви;
  • відсутність ниток, що стирчать;
  • відсутність великих і грубих елементів декору. Від цього також дуже залежить якість нічного дозвілля.

Що стосується забарвлення, то це справа особистих переваг. Однак важливо, щоб нічна сорочка була пофарбована з використанням барвника, що не містить токсичних та інших шкідливих компонентів. Вони можуть стати причиною серйозних алергічних реакцій.

Загалом можна зазначити, що сорочки в класичних фасонах, як правило, виконуються в м'яких постільних тонах, а сучасні приталені або короткі моделі – з використанням яскравих відтінків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також