Нотаріус збудував самочинний паркан у історичній частині Рівного

5521 0

Ми у соцмережах:

Нотаріус збудував самочинний паркан у історичній частині Рівного

Нотаріус Ігор Сохацький частково огородив територію навколо свого офісу, який знаходиться на вулиці Пересопницький у Рівному. І це обурило сусідів. Адже невеличким проїздом користується чимало людей, а нова перешкода заважає руху автомобілів.

Мешканців ОСББ по вулиці Соборна, 180 ще у вересні розробили для невеличкого провулку схему організації дорожнього руху. Її уже затвердила влада. Адже раніше на цій території хаотично лишали автомобілі, які заважали проїзду. Як тільки ситуація із проїздом унормувалася, то з’явилася будівельна бригада, яка встановили паркан біля офісу нотаріуса. Оскільки паркан звузив проїзд, то великогабаритний автомобіль сюди уже не заїде.

Директорка фірми «Міура» Лідія Цомбар підтримує ОСББ, адже, окрім під’їзду до офісів, тут знаходиться службовий вхід до «Manhattan». До торгового центру під’їжджають вантажні автомобілі з меблями та іншими речами. Якщо паркан добудують, то є великий острах, що проїзд буде заблокований. Більше того, на території біля будинків знаходиться трансформаторна підстанція, яка живить електроенергією центральну частину Рівного. Добратися до неї теж не буде як.  

Начальник управління ЖКГ Рівного Володимир Пилипчук розповів, що паркан нотаріуса незаконно влаштовують на землі, яка належить міській раді. Оскільки дозволу на такі роботи ніхто не давав, то комунальники уже надали припис, щоб його добровільно прибрали. Якщо цього не станеться, то вони самі знесуть паркан і таким чином ліквідують порушення.

Цікаво, що паркан огороджує вхід до офісу нотаріуса. Ще минулого року нова прибудова за пам’ятником Симона Петлюри обурила міського голову Володимира Хомка, який наказав міському управлінню ДАБК з нею розібратися. Однак поки справа погрузла у судах, то прибудова змінила власника.

Микола Дядюсь, начальник міського управління ДАБК:

- Коли отримали доручення міського голови, то одразу подали до суду. Процес тривав довго, проте цю суддю, яка розглядала нашу справу, звільнили. Тепер справу заново почне розглядати новий суддя. Коли це сталося, то нотаріус Сохацький продав свою незаконну прибудову іншій особі. Це трохи ускладнило процес, бо тепер нам ще й доведеться скасовувати через суд право власності на неї. Нотаріус стверджує, що ця прибудова не є капітальною спорудою, а лише навісом, проте це не змінює суті справи. Не можна без дозволу щось робити на землях міської ради. Має бути право користування цією земельною ділянкою, а в нотаріуса немає нічого. Ця земля є власність громади Рівного. Через це добиватимемося через суд, щоб реєстрацію нерухомості скасували, а незаконну прибудову знесли.

Ігор Сохацький, нотаріус:

- Оскільки у суді я отримав перемогу, то й продав це приміщення. Згодом з’ясувалося, що міська рада не знала, що я продав приміщення, тому подала на мене якийсь новий позов про його демонтаж. Засідання по цій справі має відбутися у грудні, проте я не матиму до нього уже ніякого стосунку. Бо я не є власником цього приміщення.

Щодо паркану, на який усі жаліються, то скажу, що він встановлений законно. Якщо доведеться, то я готовий це також довести у суді. Спілкуватися з жителями ОСББ я не хочу, бо вони ламають мій паркан. Оскільки вони таке чинять, то мені немає про що з ними говорити. Заїзду для автомобілів тут бути не може, бо це земля запасу міської ради, вона нікому не передана.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також