Новосілля у Золотій підкові — на будівельному майданчику

2657 0

Ми у соцмережах:

Новосілля у Золотій підкові — на будівельному майданчику

Понад 10 років довелося чекати власникам квартир багатостраждальної «Золотої підкови», щоб заселитися у давно оплачене, але досі не до кінця збудоване житло. Ще від зими у декількох квартирах вечорами можна було побачити світло за занавісками та випраний одяг на балконі. На сьогодні мешканців довгобуду побільшало, хоч і доводиться їм жити по сусідству з будівельною технікою та ходити на верхні поверхи пішки.

«Золоту підкову» на розі вулиць Соборної і Корольова розпочали зводити після Помаранчевої революції і мали завершити у 2009 році. Проте «Перша українська інвестиційна компанія», яка взяла гроші в людей, жодного під’їзду так і не здала. У 2013 році будівництво перейшло «Східноєвропейському будівельному альянсу», що належить колишньому начальнику УКБ Рівного Сергію Полоцькому. Новий інвестор обіцяв за рік добудувати житло, проте грошей йому забракло. Через погану репутацію купувати квартири у недобудованих секціях ніхто не поспішає.

Рівняни, які вклали свої гроші понад 10 років тому, після років пікетів та судових засідань лише кілька місяців тому отримали шанс заселитися у власні квартири. Хоч і не зовсім з тими умовами, які було обіцяно. Так, хоча до трьох під’їздів підведено усі комунікації, ліфти, за словами мешканців, ще не ввімкнено. Окрім того, прибудинкова територія досі не облагороджена. Фактично, ті, хто живе у «Золотій підкові», знаходяться на будівельному майданчику.

Сергій Полоцький зазначає, що важливо, що у 3-5 під’їздах уже можуть заселятися люди. Проте доля 1-2 секцій поки не вирішена.

У цьому році, думаю, ми знайдемо кошти на добудову, — зазначає п.Полоцький.

Подейкували, що «Золоту підкову» хотів добудувати «Шоколад», який за кілька метрів зводить свої будинки. Проте п.Полоцький заперечує таку ймовірність.

Додамо, що ціна за «квадрат» у «Золотій підкові», за даними з відкритих сервісів продажу, на сьогодні становить 9000 грн., що на рівні найнижчих цін на нерухомість у місті.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також