Інтер`єр і здоров`я

352 0

Ми у соцмережах:

Інтер`єр і здоров`я

Вплив речей, що оточують людину, на її здоров'я та самопочуття значною мірою недооцінюється в сучасному світі. Хоча ми й кажемо, що мій будинок – це моя фортеця, але не надаємо цим словам належного значення.

Вплив речей, що оточують людину, на її здоров'я та самопочуття значною мірою недооцінюється в сучасному світі. Хоча ми й кажемо, що мій будинок – це моя фортеця, але не надаємо цим словам належного значення. Але ж будинок – це місце сили.

Вдома ми обдумуємо наші плани. Вдома відновлюємося після важкого робочого дня. Створюємо і захищаємо найцінніше, що у нас є – взаємини, сім'я, діти. І функціональність і естетичність речей, що оточують нас в ці моменти не може бути переоцінена. Картина на стіні, декоративна подушка на дивані, ваза на столі. Все має значення та впливає.

Принципи формування ідеального інтер'єру

Завдяки нескладним, але грамотним маніпуляціям можна створити ідеальну домашню обстановку. Оптимально збалансований інтер'єр перетворить просте приміщення в акумулятор сил та здоров'я.

На здоров'я людини впливають такі чинники:

• рівень освітлення і розташування основних життєвих центрів (ліжко, письмовий стіл тощо) стосовно його джерела;

• колірна палітра (стін, меблів тощо), що гармонійно поєднується з освітленістю і функціональним призначенням кімнати;

• оптимальне поєднання вільного простору і функціональних елементів, що його займають (меблів, техніки, елементів декору);

• наявність декоративних елементів, які створюють особливу атмосферу, відповідну призначенню конкретного приміщення.

Врахувати всі ці чотири фактори нескладно. Розставити додаткові джерела освітлення. Підібрати меблі та колір шпалер відповідно до призначення кімнати та рівня природного й штучного освітлення. Сформувати функціональні зони навколо центрів освітлення. Використовувати декорування, яке здатне м'яко і ненав'язливо створити необхідний настрій.

Функціональні зони

Основні правила роботи з інтер'єром накладаються на особливості функціональних зон. Виділяють чотири основні функціональні зони житлового приміщення:

• Кухня;

• Спальня;

• Вітальня;

• Робочий кабінет.

Це необов'язково повинні бути різні приміщення. Сучасні реалії дозволяють сформувати декілька робочих зон в одному. Хтось має можливість розподілити одну функціональну зону на кілька кімнат. Головне, визначитися з принциповими особливостями:

• рівень освітлення в спальні, кухонній зоні або робочій значно відрізняється;

• тональність приміщення або функціональної області визначається його призначенням;

• елементи декору в кожній області повинні відрізнятися, сповіщаючи про перехід з однієї функціональної зони в іншу, навіть якщо вони не розділені стінами.

Створення індивідуально відповідного інтер'єру – вдячне заняття. Кожне успішне вирішення на цьому терені відгукнеться припливом сил, здоров'я і гарного самопочуття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також