Обгорають неуважні. Помилки, які роблять сонцезахисний крем марним

208 0

Ми у соцмережах:

Обгорають неуважні. Помилки, які роблять сонцезахисний крем марним

Спекотне літо, а отже потрібен захист від сонця. Кажуть, що найнадійніший засіб порятунку — сонцезахисний крем. Але при умові, що ви користуєтесь ним правильно.

Зверніть увагу на позначку SPF з цифрами. Експерти кажуть, що використання сонцезахисного фактора (SPF) 15 має бути достатнім для того, щоб захиститися від шкідливого впливу сонця. Але насправді людям потрібні засоби з показником SPF від 30 до 50, стверджують науковці, які проводили у своїй лабораторії експерименти.

Сонцезахисний крем слід наносити товстим шаром, а цього багато хто не робить. Потрібно щонайменше шість повних чайних ложок (36 г) засобу, щоб намастити тіло дорослої людини. Такі зони як шию, скроні та вуха часто оминають, але й на них слід наносити достатню кількість засобу. Також дуже легко забути наносити сонцезахисний крем повторно так часто, як це необхідно.

Британська асоціація дерматологів має такі рекомендації: наносьте крем за 15–30 хвилин перед виходом на сонце, щоб він встиг висохнути; нанесіть крем знову незабаром після виходу на вулицю, щоб намастити місця, які ви могли пропустити; наносьте крем знову принаймні кожні дві години, а також одразу після купання або якщо засіб змився.

На деяких лосьйонах зазначено, що вони водостійкі, тобто зберігають частину сонцезахисних якостей після занурення у воду. Проте до 85% засобу можна стерти рушником, тому слід наносити крем знову, якщо ви покупалися, спітніли або займалися іншим активним видом діяльності.

Ще одним важливим фактором є відбиття сонячних променів, яке може суттєво збільшити рівень радіації: сніг збільшує рівень сонячної радіації до 85%, пісок — до 17% і вода — до 5%.

Люди зі світлою шкірою, яка швидко згоряє, або ті, хто має багато родимок або веснянок чи руде або світле волосся та світлі очі, найбільш вразливі до шкідливого впливу сонця.

Експерти зауважують: для захисту від сонця нам не можна покладатися лише на сонцезахисні засоби, а потрібно також використовувати одяг і тінь. Причому зовсім не обов’язково купувати одяг з UPF — захистом від ультрафіолету, який відразу ж піднімає ціну звичайної футболки. Найкращий надійний захист від сонця — це одяг темного кольору, який може бути насичено синім, червоним, коричневим. Біла бавовняна футболка дасть лише дев’ять UPF, а сіра — вже 98.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також