У Рівному обіцяють не тільки пляж, а й набережну

2843 0

Ми у соцмережах:

У Рівному обіцяють не тільки пляж, а й набережну

Минулого четверга на сесії міськради Рівного прийнято так званий детальний план правого берега Басівкутської водойми, за який проголосували 24 депутати. «РВ» неодноразово і детально розповідало про цей документ, розроблений архітектором Котляровим. Але ці деталі більш важливі для забудовників, які розробку цього плану й профінансували. Що може цікавити тут звичайних рівнян? Звичайно ж — єдиний міський пляж: чи залишиться він доступним для тих, хто не купить житло в новобудовах на березі.

Прийняття ДПТ взагалі зробило неможливим будь-яку забудову пляжу, — запевняє заступник начальника управління архітектури та містобудування Андрій Юрков. — Адже озеро захищає 50 метрова санітарна зона, в якій теж заборонено будівництво. Захищений також і пляж. Раніше у сквері біля басейну була зона «Р-2». У цій зоні можна було зводити будівлі будь-якої висоти. Тепер зонування на цій території змінено на «Р-3», у якій заборонено будь-що будувати.

За словами заступника міського голови Віталія Германа, уже надійшли листи від власників земельних ділянок біля озера, які пропонують гроші й на будівництво набережної:

І парк, і набережна Басівкутської водойми захаращені. Мусимо визнати, що у міському бюджеті не вистачить на все коштів. Але є інвестори, які мають там земельні ділянки. І тут важливо, щоб міська влада як господар правильно організувала благоусторій цієї території.

Якщо на правому березі Басового Кута триває будівництво, то це означає, що там є зацікавлений бізнес. Кожен забудовник ставить собі запитання: «А як біля будинків відпочиватимуть люди?». Усі ж розуміють, мешканцям треба десь проводити дозвілля. Саме тому для конструктивної співпраці міської влади та бізнесу потрібно було розробити та затвердити ДПТ.

Раніше ми не могли говорити про це із жодним інвестором. Адже спочатку мав бути план, що там можна побудувати, а тоді уже можна говорити про спільне фінансування благоустрою набережної.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також