Облав на автокав’ярні поки не буде

2483 1

Ми у соцмережах:

Облав на автокав’ярні поки не буде

У Рівному є майже 200 автомобілів, з яких торгують напоями та їжею. І хоч всі вони працюють незаконно, та поки що проганяти їх з «насиджених» місць не будуть. Бо, визнають чиновники, такі послуги рівнянам потрібні. Але невдовзі, обіцяють, таку мобільну торгівлю упорядкують і легалізують.

Уже розроблено кілька варіантів. Зокрема, автокав’ярні хочуть прибрати з центральних вулиць міста — вважають, що вони псують вигляд вулиць Соборної, Чорновола, Степана Бандери, Київської та Відінської. Щоправда, у цьому питанні не обійшлося й без впливу підприємців, які мають поряд стаціонарні кав’ярні, бо клієнти нібито почали їх обминати, надаючи перевагу мобільним.

Віталій Герман, заступник міського голови:

— Дрібні підприємці у Рівному будуть працювати в законній площині або міська влада застосує наявні методи впливу. Щодня їх можна штрафувати на 1500 гривень. Але зараз масових облав не робиться лише з міркувань того, що вулична торгівля потрібна місту. Адже це бізнес і робочі місця.

Якщо говорити про мобільність цих транспортних засобів, то це неправда. Мобільний — це коли ти вдень поторгував, а ввечері поїхав у гараж і нікому не заважаєш. Яскравим таким прикладом є робота підприємця Зураба Кантарії на майдані Незалежності. Однак більшість — залишається на місці, їх навіть підключили до електроенергії.

Андрій Юрков, заступник начальника управління архітектури Рівного:

— На мобільні кав’ярні нарікають власники кафетеріїв. Адже через них вони втрачають клієнтів. У мобільній кав’ярні напої дешевші, ніж в тих, хто орендує приміщення. Також на різницю у вартості впливають податки. Не секрет, що у мобільних кав’ярнях працівники не завжди оформлені. Через це більш серйозний бізнес протестує.

Відомо, що буде розроблена карта спеціально відведених місць для вуличної торгівлі. І всі ті, хто захоче законно торгувати, будуть брати в оренду частину газону чи тротуару. Окрім цього, для усіх можуть запровадити однаковий стиль. Скажімо, вони можуть бути стилізовані під ретроавтомобілі. Остаточний варіант вимог до дрібних підприємців затверджуватиме Рівненська міська рада.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також