Оболонь - Верес: історія протистоянь

834 0

Ми у соцмережах:

Оболонь - Верес: історія протистоянь

В останній день весни, 31 травня, рівненський Верес вже у статусі власника путівки до УПЛ зіграє у Києві із місцевою Оболонню. Це той самий перенесений поєдинок першого туру чемпіонату, який з різних причин відкладали вже двічі.

Спершу гра мала відбутися 5 вересня минулого року. Втім, цьому завадив спалах COVID-19 у таборі народного клубу. Потім поєдинок призначили на 12 березня цього року. Але тоді проведенню гри завадив рясний снігопад у столиці.

Звісно, зіграй команди цей матч у вересні, або й у березні - турнірної інтриги та й мотивації в обох суперників було б значно більше. Станом на тепер же кияни втратили навіть математичні шанси поборотися за вихід до УПЛ. Верес навпаки - достроково гарантував собі підвищення у класі.

Втім, рівняни лідери чемпіонату і, за словами футболістів і тренерського штабу команди, максимально налаштовані взяти за підсумком чемпіонату саме золоті медалі. Ну а кияни - просто битимуться за престиж. Тим паче, понеділкова гра відбудеться на Оболонь Арені за присутності вболівальників.

Історія оновленої Оболоні бере свій початок у 2013-му році. Саме тоді компанія ПАТ Оболонь заснувала відповідне товариство з обмеженою відповідальністю. Новий клуб зберіг максимально схожі до свого попередника, який був ліквідований у 2012 році, кольори та символи.

Команда у 2013-му році взяла старт у чемпіонаті України серед аматорів. А вже за декілька місяців Оболонь-Бровар одержав статус професіонального клубу ПФЛ, стартувавши у чемпіонаті Другої ліги.

Свій перший сезон команда завершила на восьмій позиції. Втім, за рік пивовари завоювали срібні медалі Другої ліги, разом із Черкаським Дніпром одержавши право на підвищення у класі.

У сезоні 2015-2016 обидва новачки Першої ліги одразу стали головними претендентами на нагороди. Оболонь-Бровар у підсумку завершив чемпіонат третім. Разом із тим команда зуміла пробитися до 1/8 Кубка України, поступившись лише київському Динамо - 0:2 та 0:5.

Далі були 9-та позиція у турнірній таблиці Першої ліги, 14-та, 6-та. Минулий чемпіонат Оболонь-Бровар завершив шостим вдруге поспіль. Після цього, влітку, з назви клубу зникла приставка Бровар.

Приблизно ті ж позиції пивовари зберігають і у поточному чемпіонаті. За три тури до фінішу чемпіонату кияни посідають восьму позицію у турнірній таблиці.

Загалом дотепер суперники зустрічалися у своїй історії тричі. У сезоні 2016-2017 Верес та Оболонь двічі зіграли внічию. 0:0 у Києві та 1:1 у Рівному.

Матч, який відбувся у листопаді минулого року у Млинові завершився мінімальною перемогою червоно-чорних. Єдиний гол тоді забив Віталій Тимофієнко.

Також зазначимо, що у понеділок на Оболонь Арені Верес зіграє без свого капітана. Жовта картка у матчі з Волинню стала для Михайла Шестакова четвертою у чемпіонаті і поєдинок у Києві він пропустить через дискваліфікацію.

Досьє:

Оболонь (Київ)

Дата заснування: 2013

Попередня назва: Оболонь-Бровар

Досягнення: срібло чемпіонату Другої ліги (2015), бронза чемпіонату Першої ліги (2016)

Найвища позиція у чемпіонатах України: 3 місце у чемпіонаті Першої ліги (2016).

Історія протистоянь Оболонь - Верес:

3 матчі: +0, =2, -1

Різниця м'ячів: 1-2 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також