Обшарпані стіни й огидні написи: чому досі не відремонтували обласну бібліотеку у центрі Рівного

2228 0

Ми у соцмережах:

Обшарпані стіни й огидні написи: чому досі не відремонтували обласну бібліотеку у центрі Рівного

Ще у липні 2017 року обласний департамент будівництва після проведеного тендеру підписав договір на реконструкцію Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, що на вулиці Короленка у Рівному. Пройшло майже півтора року, а ззовні будівля стала лише гіршою: будівельники облущили частину стіни, обгородили приміщення – і залишили.

Окрім того, недавно бібліотеку, як і багато будівель у Рівному, обписали рекламою онлайн-продажу наркотиків.


Відповідно до умов тендеру, реконструкцію бібліотеки (а це і заміна вікон, і утеплення, і встановлення ліфта, і заміна системи опалення) мали завершити до кінця цього, тобто 2018 року.

Втім, на початку 2018-го департамент будівництва переглянув умови договору і продовжив термін робіт до кінця 2019-го.

Директор департаменту Ярослав Мазярчук зазначає, що будівельники  встигли відремонтувати дах та замінити систему опалення – і закінчилися гроші.

- Гроші зі спецфонду держбюджету не надходять, - зазначає п.Мазярчук. – Тому наші підрядники не можуть взятися за роботу. І така ж проблема не лише з обласною бібліотекою. Якби зараз кошти надійшли, то можна було б ще принаймні ліфт поставити та замінити вікна.

За словами посадовця, до кінця наступного року реконструювати бібліотеку підрядник встигне. За умови, що нададуть фінансування.

Тендер на реконструкцію бібліотеки у 2017 році виграло товариство «Західбудцентр» рівненського бізнесмена Володимира Царука. Це ж підприємство, до прикладу, реконструювало Міський будинок культури у Рівному.

«Західбудцентр» виграв торги за рахунок найнижчої ціни. З державного бюджету мав би отримати 15,02 млн грн, але це за умови, що реконструкцію завершилася б до кінця цього року. Найімовірніше, наступного року вартість об’єкту переглянуть і сума зросте.

Відповідно до умов договору, «Західбудцентр» мав одержати від замовника аванс – до 30% від вартості, тобто не більше 4,5 млн грн. Решту робіт оплачували б після їх виконання.

За 2017-2018 «Західбудцентру», за даними єдиного порталу використання бюджетних коштів  spending.gov.ua, на реконструкцію бібліотеки перерахували 1,1 мл грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також