Обстріл будинку судді Денисюка з Рівного: ВРП звернеться до ГПУ

1331 0

Ми у соцмережах:

Обстріл будинку судді Денисюка з Рівного: ВРП звернеться до ГПУ

Голова Рівненського міського суду Петро Денисюк повідомив про втручання в його діяльність як судді.

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення голови Рівненського міського суду Петра Денисюка про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє sud.ua з посиланням на прес-службу ВРП. 

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький поінформував, що у повідомленні суддя Рівненського міського суду  Петро Денисюк вказав, що 25 лютого 2019 року о 1 годині 55 хвилин за місцем його проживання невідомі особи здійснили напад із застосуванням вогнепальної зброї (на думку працівників поліції — автоматів) та вибухівки. Під час нападу здійснено понад дванадцять пострілів, якими пошкоджено всі вікна та стіни кімнат будинку, в тому числі вхідні двері та фундамент будинку.

Вказані дії, на думку судді Петра Денисюка  свідчать про втручання в його діяльність як судді при здійсненні правосуддя. Суддя безпосередньо зазначив, що вони пов’язані з його діяльністю. Денисюк звернувся до Вищої ради правосуддя з повідомленням, в якому висловив прохання вжити заходів для забезпечення незалежності судді та авторитету правосуддя.

З аналогічним повідомленням суддя звернувся до Генеральної прокуратури України.

На запит члена Вищої ради правосуддя прокуратура Рівненської області повідомила, що здійснюється розслідування наведеного факту.

- З моєї точки зору, вказані дії свідчать про втручання в діяльність судді і пов’язані безпосередньо зі здійсненням правосуддя, — підсумував Олексій Маловацький.

Розглянувши повідомлення голови Рівненського міського суду Петра Денисюка про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням судді Рівненського міського суду Петра  Денисюка.

Читайте також: 

Вночі обстріляли будинок голови міського суду Рівного

Хто надіслав «палкий привіт» голові суду Денисюку?

Обстріл будинку Денисюка – терористичний акт

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також