Обурюючись, розподілили пів мільярда

1109 0

Ми у соцмережах:

Ремонт тротуарів, щодо яких торік виник скандал у Рівному, триватиме й цьогоріч — кошти передбачені

Було відомо, що на сесії минулого вівторка планувалось нарешті виділити кошти на оборону міста та області. Але мало хто очікував, що вкупі з «оборонним» бюджетом на 300 мільйонів гривень доведеться голосувати й за розподіл 317 мільйонів так званих вільних залишків бюджетних коштів. Чимало депутатів були обурені, бо не бачили цих пропозицій до сесії. Тому мусили запитувати чиновників мало не про кожну гривню, адже не розуміли, на які об’єкти підуть гроші. Та зрештою проголосували.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Якщо рішення прийнято, значить, консенсус був досягнутий — рада проголосувала за питання бюджету. Пріоритетом є підтримка військовослужбовців, було виділено фактично 300 мільйонів гривень на підтримку обороноздатності міста та регіону. Зокрема, 150 млн — субвенція обласному бюджету, а 50 млн — зарезервовано на мобілізаційно-оборонну програму. Ці кошти будуть розподілені на придбання БПЛА, ударних дронів та дронів-камікадзе, на безпекову програму в місті та на потреби військових частин та формувань, які будуть подавати запити на міську владу. Міська рада також підтримає державу, розміщуючи 100 млн грн як військові облігації: буде ще проведено конкурс та обрано банк. А 317 мільйонів — це вільні залишки бюджету міста.

Віктор Шульга, начальник міського управління бюджету та фінансів, детально розповів, на що саме витратять ці 317 мільйонів:

— Щодо управління освіти, то 3,8 млн потрібно для забезпечення функціонування КП «Електронік-Рівне» в міжсезонний період. Також 21 млн піде на ремонт санвузлів у закладах освіти та на поточний ремонт ліцею № 23. Для придбання електронних панелей та профільних кабінетів — 37 млн грн. Проведення капремонту в закладах освіти — 25 млн. На проведення сервісного обслуговування генераторів, придбання мастила, дизельного пального, запасних частин — 3,5 млн.

Управлінню охорони здоров’я додатково виділити 45,2 млн. Зокрема, для проведення капремонту фасаду пологового будинку — 10 млн, а для придбання медичного обладнання — 35,2 млн.

Департамент соцполітики потребує 31,5 тис. грн на погашення заборгованості минулого року (щорічний профілактичний огляд працівників терцентру на вул. Дубенській).

Управління культури: на капремонт музичної школи № 1 — 10 млн грн, капітальні роботи з протипожежних заходів у міському Палаці культури — 800 тис. грн. Проведення реконструкції спортивних майданчиків КП «Міське об’єднання парків культури і відпочинку» — 1,6 млн, для проведення капітального ремонту об’єктів благоустрою — 900 тис. грн. На проведення монтажу і підключення генераторів в закладах культури перерозподілять кошти із заходів.

Управлінню сім’ї, молоді та спорту потрібно додатково 74 тис. грн на заробітну плату працівникам ДЮСШ № 1 — у зв’язку з присвоєнням звання заслуженого тренера України.

Департаменту муніципальної варти виділити додатково 548,7 тис. грн — для оплати 5% від суми договору з реконструкції приміщення на вул. Степана Бандери, 44, яка була проведена в минулому році.

Департаменту інфраструктури та благоустрою додатково виділити 147,8 млн. З них для проведення капремонту, модернізації та заміни ліфтів — 10 млн гривень, для проведення будівництва та реконструкції об’єктів благоустрою додатково виділити 32,3 млн, для проведення капремонту об’єктів благоустрою — 82,4 млн. На благоустрій населених пунктів додатково виділити 14 млн грн. На внески до статутних капіталів комунальних підприємств — 9 млн грн.

На управління містобудування та архітектури — 17,5 млн. А саме, на проведення капремонту вулиці Курчатова на ділянці від перехрестя вул. Енергетиків до будинку № 60, в тому числі проєктні роботи — 14,5 млн грн, на проєктні роботи з капремонту вулиць і доріг додатково 2,9 млн грн. Будівництво школи № 14, вулиця Боженова, друга черга — 100 тис. грн.

Управлінню комунальної власності додатково виділити 1,8 млн грн на заходи цільової програми, забезпечення пожежної та техногенної безпеки.

Виконавчому комітету — додатково виділити 400 тисяч для оплати послуг системи комплексного захисту інформації.

Марина Кузмічова, заступниця міського голови Рівного:

— Торік відремонтували 50 санвузлів у школах за рахунок 1,2 млн бюджетних коштів і 4,5 млн позабюджетних залучених. Зараз у школах ще є 200 санвузлів, які потребують заміни всього: від стояка до унітаза, крана і т. д. Відповідно, прораховано середню вартість такого санвузла залежно від ремонту — 200 тисяч гривень.

Василь Харковець, тимчасово виконує обов’язки начальника міського управління освіти:

— Електронні панелі потрібні в основному для 5-х класів, тому що там відсутні підручники, для того щоб вони могли повноцінно отримувати якісну освіту. Капремонти — це два заклади: 10 млн грн на український ліцей і 15 млн на тепломодернізацію школи № 16.

Лариса Обуховська, в.о. керівника міського управління охорони здоров’я:

— Левова частка коштів, що виділяються, спрямована на придбання обладнання для міського пологового будинку. Зокрема, потрібен люмінесцентний аналізатор. Тільки міський пологовий будинок виконує маніпуляцію з отримання амніотичної рідини, і саме на цьому апараті буде виконано каріотипування, що може передбачити вроджені патології новонароджених. У приватних закладах за виконання аналізу каріотипування платять від 5 до 7 тисяч гривень. Потрібен мамограф для пологового, тому що два мамографи, які є в області, перевантажені. Ці мамографи знаходяться в обласних лікувальних закладах, і гроші з НСЗУ надходять туди.

Руслан Гудима, керівник міського департаменту інфраструктури та благоустрою:

— 82 млн гривень будуть використані на реконструкцію та ремонт доріг, облаштування пішохідних зон. Частина коштів буде іти на капітальні видатки, частина — на реконструкцію. Об’єкти визначено. Серед них — капремонт тротуарів вулиці Соборної — ділянка від вул. Корольова до вулиці Млинівської, ділянка вул. Чорновола від Карнаухова до Сергія Бачинського, вул. Шевченка, капремонт вулиці у Квасилові… Власне, подавалися ті об’єкти, на які є готові проєкти, зроблена проєктна документація. Ще майже 10 мільйонів виділено на заміну або ремонт ліфтів, зараз доопрацьовуємо програму.

Також передбачено збільшити кількість пішохідних об’єктів, які будуть оснащені освітленням. Світлофори також потрібно оснастити додатковим акумуляторним живленням.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також