Обвинувачуваний в отриманні хабара голова Зорянської сільради перемагає на виборах голови громади

1589 0

Ми у соцмережах:

Обвинувачуваний в отриманні хабара голова Зорянської сільради перемагає на виборах голови громади

Екс-настоятель парафії, голова сільради, якого судять за хабар у півмільйона гривень, перемагає на виборах очільника однієї з найбільших ОТГ на Рівненщині. Мова йде про голову Зорянської сільради Михайла Олійника.

СБУ затримала Михайла Олійника на гарячому влітку 2016 року. Донині тривають суди. Та це не завадило йому знову балотуватися на посаду голови громади та отримати найбільше голосів від виборців, йдеться у сюжеті програми «Спецкор».

За версією обвинувачення, Михайло Олійник вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО. Минуло чотири роки, відколи затримали голову Зорянської сільради. Працівники СБУ казали, що на той час це був найбільший зафіксований хабар на Рівненщині.

Усі ці роки від часу затримання посадовця, суд продовжував клопотання прокуратури щодо відсторонення Олійника від посади. Та у червні 2020 року, суд відмовив у продовженні цього терміну і дозволив Михайлу Олійнику повернутися до роботи голови сільради.

Минулої неділі відбулися вибори до місцевих органів влади. Серед кандидатів на посаду голови Зорянської сільської територіальної громади був і пан Олійник. За результатами попереднього підрахунку голосів він набрав уже понад 50% голосів виборців.

Крім того, за період відсторонення від роботи голови Зорянської сільради, Михайло Олійник спромігся звести будинок на 150 кв. метрів. Журналістам програми «Спецкор», він повідомив, що коштами для будівництва будинку допомагали родичі. Також родина голови має у власності плантацію малини, яку продають, і виручені кошти вкладали у новий будинок.

Детальніше про ситуацію можна дізнатися, переглянувши сюжет.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також