Очистити Устю від Новомильська до Золотієва – вимога до обласної влади

1880 0

Ми у соцмережах:

Очистити Устю від Новомильська до Золотієва – вимога до обласної влади

На сайті Рівненської облради зареєстрували петицію з вимогою очистити річку Устя, яка протікає, зокрема, через Рівне та вже давно має жахливий стан.

«Колись повноводна Устя, яка була окрасою Рівного, нині дедалі більше перетворюється на смердючу загиджену болотну канаву, у якій уже не перший рік масово гине риба, - зазначає автор петиції Богдан Жакун. Екологи називають Устю найбруднішою водною артерією Рівненщини. Через забруднення швидкість течії уповільнилася, і річка втратила здатність до самоочищення. Вода у ній застоюється. Аби поліпшити ситуацію, треба поглибити русло та реконструювати шлюз у місці, де річка впадає в Горинь».

За словами п.Жакуна, якщо найближчим часом не почати роботу, то Устя «остаточно перетвориться на стічну канаву».

За результатами лабораторного дослідження Рівненського обласного управління водних ресурсів, додає автор петиції, вміст аміаку в Усті перевищує норму у п'ять разів.

Богдан Жакун просить прочистити русло Усті та всі її притоки від Новомильська Здолбунівського району до Оржева Рівненського. Або хоча б від Новомильська до Золотієва.

Петиція поки набрала тільки три голоси з потрібної 1000.

Кошти на очищення Усті, до слова, обласна влада могла б виділити з природоохоронного фонду, який формують щороку і витрачають на укріплення берегів водойм, побудову каналізаційних станцій і т.п.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також