Одну зі справ «Пустого» на Рівненщині більше не розглядатимуть, бо троє суддів взяли самовідвід

1350 0

Ми у соцмережах:

Одну зі справ «Пустого» на Рівненщині більше не розглядатимуть, бо троє суддів взяли самовідвід

Сьогодні у Рівненському апеляційному суді колегія мали розглядати оскарження вироку Сарненського районного суду, який визнав винними рівнянина Віктора Пустинського за чотирма кримінальними провадженнями та засудив на чотири роки і два місяці колонії.

Нагадаємо, що Віктору Пустинському інкримінували замах на вбивство голови Рівненського міського суду Петра Денисюка. У лютому 2019 року він о першій годині ночі з автоматом та гранатою у руках проник на подвір’я судді. Після чого вистрілив з автомата у камеру відеоспостереження, а потім почав стріляти по вікнах та будинку. На завершення злочинець кинув гранату під двері судді та утік. Коли це відбувалось, то голова міського суду Рівного в одній з кімнат дивився телевізор. Кулі через вікно влетіли до кімнати, проте суддя не постраждав. Тоді обстріл свого будинку Петро Денисюк пов'язував виключно професійною діяльністю. Втім, додав, що жодних погроз ні він, ні його родина напередодні не отримували.

Обласна прокуратура вважає вирок Сарненського райсуду м’яким та намагається його оскаржити. Втім, апеляцію прокуратури сьогодні не розглянули. Головуючий по справі Святослав Гладкий, судді Сергій Боймиструк та Олег Полюхович оголосили  самовідвід. Вони постійно спілкуються з потерпілим - суддею Петром Денисюком по роботі, отож не хочуть, щоб потім їх звинуватили в упередженому ставленні до засудженого Віктора Пустинського. Тепер Верховний суд України має визначити, в якому іншому суді тепер розглядатиметься апеляція прокуратури на цей вирок. 

Читайте більше: «Пустого» ще не засудили, а він уже майже відсидів


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також