Офіс Генерального прокурора відстояв у Верховному Суді покарання для вбивць - «Американця» та його кілерів

2820 0

Ми у соцмережах:

Павло Павлович -

Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду залишено без змін судові рішення стосовно замовника і трьох виконавців вбивства мешканця Рівненщини Юрія Пишняка зі Старого Села. Організатора Павла Павловича, більш відомого на Рокитнівщині під прізвиськом «Американець», засуджено до 15 років позбавлення волі, а виконавців - до 14,6 року позбавлення волі з конфіскацією майна

За версією слідства, авторитет на прізвисько «Американець» Павло Павлович заплатив гроші, щоб вбили Юрія Пишняка. Останнього розстріляли біля воріт його власного подвір’я у Старому Cелі. Коли поліція вийшла на сліди вбивць, то ті покинули BMW та втекли в ліс. Ігоря Брижа, Богдана Яруту та Миколу Кітуна затримали прикордонники, адже вони хотіли перетнути кордон з Білоруссю. Ті одразу зізналися, що за вбивство їм заплатив Павло Павлович. «Американця» затримали у Рівному на орендованій квартирі. За однією з версій, причиною вбивства став перерозподіл сфер впливу при видобутку бурштину.

Прокурором у провадженні доведено, що у лютому 2019 року житель одного з сіл Рівненської області у складі очолюваної ним злочинної групи організував убивство односельця за перешкоджання зайняттю злочинною діяльності. Також організатор керував підготовкою і його вчиненням, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Організатору інкриміновано вчинення умисного вбивства і незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Дії виконавців кваліфіковано як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами .

Читайте також: Убивство у Старому Селі: місцеві «авторитети» ділили сфери впливу?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також