Офіцерів запасу, яким немає 43 роки, призвуть для перепідготовки

1787 0

Ми у соцмережах:

Офіцерів запасу, яким немає 43 роки, призвуть для перепідготовки

З 1-го квітня розпочнеться призов офіцерів запасу на військову службу. Про це оголосили на брифінгу представники Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Набрати планують три десятка людей віком до 43 років, які зобов'язані пройти службу. Для офіцерів та їх сімей надаватимуть житло у місці служби. Луганська і Донецька області не підпадають під перелік. Призов має за мету підготовку та перепідготовку офіцерів запасу для набуття ними практичного досвіду, повідомляє Суспільне.

Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців. До служби будуть призвані як чоловіки, так і жінки, – повідомив обласний військовий комісар Валерій Куценко. Він додав:

– Цей призов не пов'язаний із тим, що не вистачає офіцерів Збройних сил України, щоб не склалась хибна думка. Це питання у територіальних центрах комплектування в мобілізації, як накопичення військовонавчених ресурсів. Тобто, на момент оголошення мобілізації ми будемо мати певну кількість повністю підготовлених офіцерів, які стануть в стрій для захисту України.

Начальник групи офіцерів запасу і кадрів сектору мобілізаційно-оборонної роботи Ігор Маркопольський:

– Саме цей призов дає шанс для людей зрозуміти: армія це їхнє чи не їхнє. Молоді люди бачать, що дійсно перспектива є на майбутнє, і переваги – те, що 25 років, вислуживши, можна йти на пенсію, приймають рішення і залишаються далі проходити військову службу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також