Охоронець Бульби-Боровця розповів про свого шефа

1321 0

Ми у соцмережах:

в центрі- Микола Ширко та Анатолій Карп’юк

У Костополі презентували книгу «Тарас Бульба-Боровець, засновник і організатор УПА». Її автором стала жителька Березного Алла Куц.

Юрист за освітою, краєзнавець за покликанням, присвятила себе дослідженню повстанського руху Тараса Бульби-Боровця – засновника Української повстанської армії «Поліська Січ». Презентація книги відбулася у Костополі. Це оповідь-дослідження про надзвичайний розум, про організаторські здібності Тараса Бульби-Боровця, який був далекоглядним політиком та великим українським патріотом, національно свідомим і незламним. На захід прийшов і особистий охоронець Тараса Бульби-Боровця – Микола Ширко. Він поділився з присутніми спогадами про роки, проведені з Тарасом Бульбою-Боровцем, про його життя, про те, як він поєднав у собі таланти журналіста, письменника, дипломата, розвідника та військового діяча. А краєзнавець, дослідник, письменник – Анатолій Карп’юк розповів учасникам заходу про основні історичні події, пов’язані із життям отамана “Поліської Січі”. Закінчилася презентаця співом повстанських пісень у виконанні «Союзу Українок».

Нагадаємо, цей рік в області оголошено роком Тараса Бульби-Боровця. Рівняни відзначають 110-у річниці від дня народження політика. 

За повідомленням Костопільської РДА,


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також