Оклади такі ж, а от кабінетами у Рівненській ОДА помінялися

2716 0

Ми у соцмережах:

Оклади такі ж, а от кабінетами у Рівненській ОДА помінялися

Минулої п’ятниці голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який понад два місяці пропрацював із заступниками свого попередника, підписав одразу чотири кадрові розпорядження: звільнив Олександра Корнійчука та Світлану Богатирчук-Кривко та призначив нових заступників – Сергія Подоліна та Сергія Гемберга.

48-річний Сергій Подолін, який з 2005 року працював то заступником, то першим заступником голови Рівненської РДА (фактично, «пережив» чотирьох президентів), у Рівненській ОДА буде першим заступником голови. 39-річний Сергій Гембер, який з минулого року очолював міське управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій, а доти працював на керівних посадах у філіях різних банків, став заступником голови.

Як йдеться у розпорядженні Віталія Коваля про призначення, посадовий оклад Сергія Подоліна складатиме 15 540 грн, Сергія Гемберга – 13 875 грн. Вказані суми – до відрахування податків, тож на руки заступники мали б отримувати на понад 20% менше коштів, проте насправді на зарплатні картки їм надходитиме більше, адже посадовцям доплачують за ранг, стаж роботи, науковий ступінь, якщо такий є, а ще видають премії і т.п. Посадові оклади заступників, призначених Олексієм Муляренком, були такі ж, проте, наприклад, звільнений на початку вересня Віталій Ундір, відповідно до поданої ним декларації, у 2019 році вже отримав понад 317 тис. грн зарплати, що дорівнює близько 39 тис. грн на місяць. Світлана Богатирчук-Кривко, як свідчить подана декларація, за цей рік отримала на посаді заступниці 539,4 тис. грн, Олександр Корнійчук – 465 тис. грн. Варто враховувати, що це включно з відпускними, коштами на оздоровлення і т.п, а також до відрахування податків.

Новопризначені заступники  вирішили не займати кабінети попередників. Так, Сергій Подолін обрав для себе кабінет Світлани Богатирчук-Кривко, а не Віталія Ундіра. Натомість, у кабінеті екс-першого заступника працюватиме Сергій Гемберг. Змінені кабінети – не єдина відмінність з попередниками. Новопризначені заступники  матимуть інші функціональні повноваження. Перший заступник, який зазвичай опікувався найбільш «жирними департаментами», тепер куруватиме департамент соціального захисту населення, а також три управління: з питань надзвичайних ситуацій, охорони здоров’я та освіти. Сергій Гемберг, як повідомила прес-служба Рівненської ОДА, відповідатиме за інвестиційний напрямок роботи, а також працюватиме з управлінням культури і туризму, управлінням інформаційної діяльності, управлінням у справах молоді та спорту і управлінням міжнародного співробітництва.

У функціональних повноваженнях Ігоря Тимошенка, який залишився на посаді заступника голови, залишається курування департаментів економічного розвитку, агропромислового розвитку, екології, а також управління інфраструктури та промисловості. Нагадаємо, що наразі на затвердженні Кабміну перебуває кандидатура четвертої заступниці – 47-річної Людмили Шатковської, яка досі працювала першою заступницею директора КП «Вінницяміськтеплоенерго», а перед тим – заступницею директора «Рівнеоблводоканалу». Пані Шатковська, очевидно, перейме на себе департаменти будівництва та ЖКГ.

Новопризначені заступники одразу приступили до виконання обов’язків. «Ввідного» навчання, зазначає Сергій Гемберг, не було – у справи входитимуть вже під час роботи:

-З понеділка уже у кабінеті. З першого дня не можна все знати: ознайомлююся з документами, роботою. Але часу на «розминку» немає – потрібно одразу приступати до справ. Розподіл повноважень ще до кінця не відбувся, деякі напрямки роботи я знаю, зокрема мій головний напрямок – інвестиційний, проте робота в ОДА дуже відрізняється від досвіду у міській раді чи у банках, де я пропрацював 15 років як керівник. А планів дуже багато. Хочеться робити проекти, які будуть справжнім розвитком для регіону. Наприклад, закінчується формування стратегії Рівненщини на 2020-2027 рр, потрібно там за основні елементи взятися, продовжувати хороші справи, які були розпочаті доти, та запускати нові амбітні проекти.

Світлана Богатирчук-КривкоСвітлана Богатирчук-Кривко, заступниця голови Рівненської ОДА 2016-2019 рр.:

— Закон передбачає, що всі заступники пишуть заяви про складання повноважень, коли приходить новий голова. Ми всі такі заяви написали, проте поки проходили спецперевірку та погодження нові заступники, звільнення відтермінувалося.

Оцінюють мою діяльність нехай інші, але тим, що працювала у команді ОДА, я задоволена. Це був період реформ, я курувала галузі, які якраз найбільше реформувалися — освіти, медицини, я спілкувалася з людьми-реформаторами. Це було досить цікаво. У кабінеті для наступника нічого не залишила.

Так сталося, що місяць тому мій кабінет сильно затопило. Останні тижні мені довелося працювати у приймальні, тому що у кабінеті завівся грибок і там розпочали ремонт. Але я Сергія Подоліна завела в кабінет, сказала, на що потрібно звернути увагу. Знаю, що він буде вести ті ж галузі, що й я, ми з ним часто спілкувалися, коли він працював у Рівненській РДА. Він розуміє реформи, які відбуваються у галузях. А я зараз хочу зібратися з думками, відпочити, бо попередній період був важким і фізично, і психологічно, зайнятися сім’єю та дітьми.

Олександр КорнійчукОлександр Корнійчук, заступник голови Рівненської ОДА 2018-2019 рр.:

— Ми працювали на максимум. Це був час можливостей, коли потрібно було працювати дуже активно, реалізовувати всі реформи. Ми хотіли отримати на все фінансування, а для цього потрібно було завжди працювати у турборежимі — і ми в ньому працювали: готували проектно-кошторисні документації, презентації, обґрунтування. Наприклад, завдяки цьому Рівненщина сьогодні — одна з перших в Україні за будівництвом амбулаторій, причому, як на мене, наші кращі за ті, які будують в інших регіонах. У Віталія Коваля зберігався темп цими місяцями, а в подальшому все залежатиме від команди і цілей та пріоритетів, які він розставить.

Останні місяці цього року я зосереджуся винятково на викладанні з політичного консалтингу та іміджології в Острозькій академії та на депутатській діяльності. Маю зараз також чимало пропозицій: і політичних, і адміністративних, але вирішуватиму вже наступного року.

У кабінеті нічого не залишав у подарунок, бо не знаю, хто там працюватиме. Раніше такі речі — залишати приємні подарунки наступникам — практикував. Подарунок має бути корисним для виконання функціональних обов’язків або дещо жартівливим, а у цьому випадку було незрозуміло, хто саме з заступників працюватиме у моєму кабінеті і як може відреагувати на подарунок.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також