Окружний адмінсуд скасував реєстрацію двох депутатів, які долучилися до облради

1069 0

Ми у соцмережах:

Окружний адмінсуд скасував реєстрацію двох депутатів, які долучилися до облради

Михайло Прядун та Микола Марчук стали депутатами замість Андрія Сайчука та Володимира Ковальчука.

Однак це рішення оскаржив Володимир Ковальчук, про що й повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Журналісти Суспільного поспілкувалися з позивачами телефоном. І Андрій Сайчук, і Володимир Ковальчук сказали, що налаштовані брати участь в наступній сесії обласної ради. Якщо ж їм хтось перешкоджатиме, вони пообіцяли звернутися до поліції та СБУ.

Володимир Ковальчук, позивач:

- Обласна виборча комісія сьогодні визнана, що вона зробила неправомірні дії. І підтвердженням того є фальшування і тих голосів, які вони зібрали і того факту, який вони вчинали з нами як депутатами облради. Вони сфальшували це все волевиявлення. Ми в свою чергу виграли всі суди по поновленню нас як депутатів. Тобто з грудня ми є офіційно депутатами облради.

Василь Курилас, заступник голови обласної виборчої комісії:

- Законом не врегульовано питання поновлення депутатів чи, скажімо, зняття з реєстрації зареєстрованих депутатів. Нема такого закону. Якщо навіть звертатися за роз'ясненнями до Центральної виборчої комісії, то ЦВК таких роз'яснень не дасть, вона вже давала нам такі роз'яснення. Адже процедура відкликання депутата - не є виборчим процесом. Будь-яке рішення суду будь-якої інстанції не носить за собою характе поновлення на посаді зазначених осіб.

Нагадаємо, у грудні 2018 року обласна виборча комісія отримала повідомлення про те, що на позачерговиму з'їзді "Радикальної партії Олега Ляшка" відкликали депутатів Ковальчука та Сайчука за народною ініціативою. Цьому передували збори обласного осередку партії. Таким чином відкликання за народною ініціативою було застосоване вперше за всю історію облради. Відтак, ОВК зареєструвала наступних за черговістю кандидатів у депутати: Михайла Прядуна та Миколу Марчука. У травні 2019 року Рівненський окружний адмінсуд скасував рішенння про позбавлення Андрія Сайчука статусу депутата облради. У червні аналогічне рішення було прийнято стосовно Володимира Ковальчука. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також