Оксана Камінська: "Під час змагань було +43"

980 0

Ми у соцмережах:

Оксана Камінська:

Золоту медаль на чемпіонаті Європи зі стрільби з малокаліберної зброї у словенському Мариборі здобула рівненська пістолетниця Оксана Камінська. Цього результату вона разом із ще двома співвітчизницями досягла у командній вправі на 25 м. У підсумку українки на одне очко випередили збірну Росії.

Камінська А ось іншому нашому славетному стрільцю Олегу Омельчуку, як і перед цим на Європейських іграх в Баку, до медалі не вистачило якоїсь дрібниці. І в особистому, і в командному заліку на 50 м він став четвертим. Причому українська збірна набрала стільки ж очок, як і італійська, але втратила "бронзу" через додаткові показники. Оксана Камінська, чемпіонка Європи:

— За всю історію незалежності українська жіноча команда ніколи не вигравала цю вправу на чемпіонатах Європи. Вона одна з найдорожчих у плані підготовки. Добре, що вдалося отримати новий пістолет, половину вартості якого оплатила італійська фірма-виробник, а іншу половину наша ДЮСШ №4. Завдяки цьому підвищився мій результат. Хороша зброя додає впевненості. Коли стріляєш з поганого пістолета, поганими патронами — ти невпевнений у собі. У Маріборі нам довелося боротися не лише з суперницями, але й з погодою. Під час змагань було "плюс" 43. Це неможливо. Але, можливо, це й допомогло, адже сильні збірні Сербії та Франції цієї спеки просто не витримали. Ми ж попри це одразу вирвались вперед, мали відрив 8-9 очок, але росіянки нас ледве не наздогнали. Для них це було велике розчарування, адже збірна Росії виграла усі командні вправи, крім цієї.
Сергій Бондар, тренер зі стрільби:
— Вважаю, що і Камінська, і Омельчук виступили чудово. Олег у фінал увійшов з першим результатом, але один невдалий постріл не дозволив завоювати медаль. Приємно, що починаючи з 2001 року, наші стрільці регулярно привозять медалі з чемпіонатів Європи. Торік Омельчук здобув два "золота", Камінська була чемпіонкою у 2007-му. У Рівному дуже високий рівень стрільби. Але чи зможемо ми конкурувати на міжнародній арені і в майбутньому — не знаю. Набої, мішені, кульки — все імпортне. Ситуація у країні складна, долар виріс, фінансування зменшилося. Зброя на 99% ще радянська, тренувальні набої теж. Тому хотів би звернутися до небайдужих людей, які бачать наші успіхи: будемо раді допомозі!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також