Олександр ТУРЧИНОВ: «Релігійне протистояння на виборах розпалюють непорядні і неосвічені люди»

1201 0

Ми у соцмережах:

Олександр ТУРЧИНОВ: «Релігійне протистояння на виборах розпалюють непорядні і неосвічені люди»

Вчора у Рівному був Олександр Турчинов. Він приїхав підтримати представника від ЄС на посаду міського голови Олександра Третяка і разом з ним провели ефір на місцевому «Радіо Трек» . Під час ефіру керівник штабу «Європейської солідарності» та екс-секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов прокоментував використання штабом кандидата Віктора Шакирзяна інформації про віросповідання їхнього опонента.

- «Європейська солідарність» унікальна в тому, що вона об’єднує політиків та громадських діячів, які представляють різні конфесії, - вважає Олександр Турчинов. - Наприклад, Петро Порошенко є православним, я – протестант, Андрій Парубій – греко-католик. Наша політична сила не протиставляє конфесії одна одній, бо об’єднати Україну, можна лише, об’єднавши між собою представників усіх конфесій.

Керівник штабу «ЄС» розповів, що під час відвідин Рівного бачив багато листівок, газет без вихідних даних, а також інтернет-публікацій, де опоненти Олександра Третяка пробують боротися з ним, використовуючи релігійну карту.

На думку Олександра Турчинова, штаб Віктора Шакирзяна активно шукав компромат на свого конкурента у другому турі і, не знайшовши його, вирішив акцентувати максимум уваги на релігії, яку він сповідує:

- Це невігластво, що видає дуже непорядних і неосвічених людей, які, заради досягнення власних політичних цілей, пробують розхитати те, що в Україні зберігалося непорушним впродовж багатьох років – міжконфесійні мир і злагоду. Сьогодні в Європейському союзі нашу Всеукраїнську раду церков і релігійних організацій часто ставлять у приклад багатьом країнам. На жаль, деякі недобросовісні політики не розуміють, наскільки це є цінним.

На правах політичної реклами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також